free download 78 travel guides written by experts

Jurații au fost copleșiți de numărul mare de tineri talentați, vineri seara, la X Factor

”S-ar putea ca tu să fii câștigătorul X Factor de anul acesta!”

Tineri talentați veniți din toate colțurile lumii, români întorși acasă cu speranță sau fete plecate din mici sate de țară, cu toții i-au copleșit, vineri seara, la Antena 1 pe cei patru jurați X Factor. Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică și Carla’s Dreams vor avea o sarcină extrem de grea în a alege din astfel de concurenți.

Cristian Armando Drăgan a plecat din România în urmă cu trei ani pentru că nu reușea să își găsească de muncă, iar în prezent este angajat la o firmă de transport în Anglia, la Liverpool. Pentru șefii săi, este un român muncitor și serios, care a avansat rapid în companie, însă pe strada Church, din centrul orașului, este o vedetă în toată regula. Aceasta pentru că Armando obișnuiește ca în timpul liber să își ia chitara și să cânte pentru trecători.

Coverurile sale după melodiile lui Ed Sheeran au fost atât de apreciate, încât s-au viralizat rapid pe site-urile de socializare. ”Unora nu le venea să creadă că eu cânt, aşa că au venit să stea de vorbă cu mine. Îmi spun că se distrează mai bine decât în cluburi cu mine, că ar fi trebuit să fie acasă de două ore, dar nu pot pleca”, a povestit Armando, care și-a dovedit talentul și pe scena X Factor și a reușit să îi vrăjească pe jurați, așa că l-au trimis în etapa următoare.

Jeremy Ragsdale, X Factor

Nu la fel de perfectă a fost interpretarea lui Andrei Valeriu Codău, trimis acasă cu patru de NU. Tânărul de 23 de ani din Cluj, care vinde înghețată și face rime, s-a lăudat că nu a pregătit nimic, ci va improviza pe loc niște versuri care să includă cuvinte alese aleatoriu de jurați. Nu s-a mai simțit însă atât de încrezător când cuvintele primite au fost ”poloboc”, ”bârsană”, ”film”, ”ciufut” și ”supersonic”. A încercat chiar să scape din situația imposibilă spunând că le-a și uitat după câteva minute, ca într-un final Andrei să recunoască faptul că nu știa ce înseamnă ”bârsană”.

La doar 15 ani, Ruxandra Grigore a venit din Ploiești împreună cu părinții și cu o siguranță care a uimit pe toată lumea: ”Cred că în proporție de 90% pot să câștig X Factor”, a spus Ruxi cu lejeritate. Ruxandra, care cântă de la 3 ani, citește foarte mult și chiar scrie cărți și piese în engleză, este complet îndrăgostită de America și crede că X Factor ar putea să o lanseze cu adevărat în lumea artistică. Cu atitudinea sa, dar și cu o voce puternică, a reușit să smulgă 4 de DA, așa că a promis că, cel puțin o vreme, va renunța la o parte dintre activitățile sale și se va concentra asupra muzicii.

Jeremy Ragsdale este un profesor de canto din SUA, care s-a îndrăgostit de țara noastră în luna aprilie, iar de atunci a venit de trei ori în vizită. ”Am descoperit că dacă învăț limba română, fiind atât de apropiată de latină, mi-ar fi foarte simplu ca apoi să deprind și alte limbi din zonă. În plus, femeile sunt frumoase, aprope că mi-am rupt gâtul pe stradă prima dată când am venit. Delia este… WOW! I-am văzut videoclipurile și este incredibil de talentată și de frumoasă”, a povestit Jeremy, care deocamdată a învățat doar câteva cuvinte uzuale.

Reprezentația sa, recompensată în unanimitate cu DA, se pare că îl va ajuta să devină rapid cunoscut în toată România. ”De când așteptam! Ai cântat excepțional!”, a izbucnit Bănică jr la finalul melodiei ”I put a spell on you”.

”S-ar putea ca tu să fii câștigătorul X Factor de anul acesta!”, a mai apucat să spună și Carla’s Dreams, înainte ca jurații să se alăture lui Jeremy pe scenă pentru a cânta alături de acesta, acompaniați la pian de către Ștefan Bănică jr.

Tot din SUA a venit în acest an la X Factor și Mikayla Kachur, care până la vârsta de 15 ani a trăit pe continentul american. Recent însă, după divorțul părinților, Mikayla și mama sa, care este româncă, au revenit acasă. Acompaniată de ukulele, Miky a cântat din suflet deși îi tremurau picioarele pe scenă la propriu – ea a mărturisit la final că are un tic și că îi tremură genunchiul drept atunci când are emoții. Ca să mai uite de ele, jurații au îmbrățișat-o după ce i-au spus mai întâi că va merge mai departe cu 4 de DA.

Natalia Ciobanu, o profesoară de 36 de ani din Chișinău care vorbește șapte limbi străine, a făcut captat toată atenția pe scena X Factor cu talentul său artistic. Din păcate însă pentru Natalia, abilitățile sunt doar în ceea ce privește dansul, nu și muzica, așa că nu a reușit să îi impresioneze pe cei patru jurați nici cu ”Hello” și nici măcar cu ”Despacito”. ”Ai dansat foarte bine, păcat că nu contează deloc”, a spus Ștefan Bănică jr, la finalul reprezentației ”premiate” cu patru voturi negative.

Melinda Denes Vincze, elevă de 17 ani a Liceului de Arte din Deva, nu a reușit nici ea să adune voturile necesare pentru a-și continua aventura la X Factor. Aceasta nu înseamnă însă că jurații nu au fost impresionați! Ștefan Bănică s-a arătat vrăjit, ”ca într-o poveste”, iar Carla’s Dreams i-a oferit și el un vot de încredere, adăugând: ”Vreau să fiu amicul tău, prietenul său, vreau să fiu vecin cu tine. Așa fete și așa băieți sunt foarte rari!”. Din păcate, cu doar doi de DA, Melinda nu a trecut în etapa următoare.

O apariție cel puțin exotică a fost Narcisa Stănescu o tânără de etnie romă, din neam de căldărari, extrem de frumoasă și îmbrăcată în costum tradițional, cusut cu fir auriu. ”Nu știu dacă va fi sau nu un punct de reper faptul că sunt de etnie romă, eu așa mă prezint în fața lor și așa voi fi mereu, nu mă voi schimba pentru nimic în lume”, a spus sigură pe ea Narcisa Stănescu, înainte de a intra pe scenă.

Frumoasa Narcisa, în vârstă de 17 ani, i-a uimit pe jurați nu doar cu ochii verzi, ci și cu povestea ei fascinantă de viață. Promisă încă de la vârsta de 6 ani, tânăra a crescut împreună cu cel care în urmă cu 8 luni i-a devenit soț, astfel că, până a venit ziua nunții, cei doi adolescenți au ajuns să se îndrăgostească.

Narcisa a cântat relaxată în fața juraților, dar nu a reușit să îi convingă chiar pe toți, așa că a pus și un pariu, după ce Carla’s Dreams i-a dat un vot negativ. Ca urmare, dacă Narcisa va trece în bootcamp, acesta va trebui să îi facă o melodie. Dacă nu, Narcisa îi va face cadou o broboadă tradițională. De cealaltă parte însă, Delia a fost vrăjită de asemenea apariție, iar Ștefan Bănică a numit-o ” Bolywood star”.

Romulus Țîrdea este un cântăreț cunoscut unora datorită concertelor sale ad hoc de pe străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului, dar a avut nevoie de mult curaj pentru a se înfățișa pe scena X Factor. Deși cântă de 26 de ani, Romulus a avut emoții la gândul că Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică Jr. îi vor juriza prestația. ”Trebuie să fii prezentabil, poate mai înalt… Eu doar vocea o am”, a spus Romulus, care este pasionat de muzica lui Elvis Presley.

Pentru că Ștefan Bănică s-a arătat însă reticent că Romulus poate cânta altceva în afară de melodiile lui Elvis Presley, acesta a plusat cu o piesă scrisă chiar de el, pentru soția sa, Mihaela. Și s-a dovedit a fi o decizie bună, având în vedere că a plecat acasă cu patru de DA.

Același rezultat l-a avut și Mike Obinna, fiul unui episcop nigerian, venit în România pentru a studia Medicina. Mike, pe numele său complet Chigbundu Michael Obinna, și cei trei frați mai mari ai săi au crescut cu muzica de cor alături și înconjurați de multe cărți. Cu toate acestea, fiii prelatului au ales meserii cât se poate de practice – de la contabil, la pilot.

Cât despre Mike, acesta lucrează ca radiolog la o clinică privată și, pe lângă timpul petrecut alături de pacienții săi, încă studiază și se pregătește pentru supraspecializări. Se pare însă că, nici după atâția ani, nu a uitat de pasiunea sa pentru muzică. Ca urmare, Mike s-a supus scrutinului celor patru jurați, ca să știe dacă se ține de Medicină sau dacă are șanse și în lumea artistică, iar reacțiile acestora i-au dat curaj: ”Concurentul meu preferat în acest sezon, cu siguranță tu ești! Mi-a plăcut mult, aș plăti bilet să-l văd în concert”, a mărturisit Delia.

La doar 15 ani, Ioana Mîrți a reușit să îi impresioneze pe Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică și Carla’s Dreams cu maturitatea reprezentației sale. Fiica unui dascăl dintr-un sătuc din Neamț, a cântat fără cusur pentru cei patru de DA. ”A fost ca o lecție de canto, foarte corect și foarte bine, nu am ce să reproșez”, a felicitat-o Delia.

O ţară întreagă va căuta în această toamnă factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică, având ocazia să decidă alături de aceştia cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Povești și personaje captivante se vor perinda şi în acest an prin fața telespectatorilor, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa, toate vor da multă culoare spectacolului de la “X Factor” în fiecare seară de vineri, de la ora 21.15, la Antena 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *