free download 78 travel guides written by experts

Juliette Binoche si Daniel Day-Lewis in „Imposibila usuratate a fiintei”,

luni, in seria „Filmul de arta” (TVR 2)

Cinefilii pot urmări luni, 9 decembrie, de la ora 23.10, la TVR 2, în seria „Filmul de artă”, drama „Imposibila uşurătate a fiinţei” („The Unbearable Lightness of Being”, 1988), producţia americană fiind o adaptare a romanului omonim al lui Milan Kundera.

Regia filmului este semnată de Philip Kaufman, din distribuţie făcând parte Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche şi Lena Olin. Filmul are în palmares Premiul BAFTA 1989 pentru cel mai bun scenariu, Premiul Independent Spirit pentru cea mai bună imagine, dar şi două nominalizări la premiile Oscar 1989 pentru cea mai bună imagine şi cel mai bun scenariu.

În timp ce primăvara pragheză 1968 schimbă istoria şi tancurile sovietice invadează Cehoslovacia, doctorul Tomas, chirurg strălucit şi mare cuceritor, e împărţit între două femei foarte diferite, dar la fel de fascinante: artista Sabina şi chelneriţa Tereza. Însă boemul „menage a trois" nu va reuşi să plutească deasupra turbulenţelor sociale şi politice care-şi lasă amprenta şi asupra ţării, şi asupra sufletelor care o locuiesc.

Ca şi celelalte producţii difuzate în seria „Filmul de artă” (în fiecare luni, de la ora 23.10, la TVR 2), şi filmul „Imposibila uşurătate a fiinţei” este precedat de o scurtă prezentare a regizorului Laurenţiu Damian.

Bucuresti, 09.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *