free download 78 travel guides written by experts

Joi 9 aprilie, in Silver Church, Alexandrina isi lanseaza primul album – “Om de lut”

Artista basarabeanca Alexandrina Hristov lanseaza primul sau album – « Om de lut » – joi, 9 aprilie, incepand cu ora 21.00, in clubul Silver Church din Bucuresti. Conferinta de presa prin care este anuntat evenimentul a avut loc astazi la Carturesti, incepand cu ora 13.00. Dupa ce a cucerit publicul roman cu piesa « Fata merge pe jos » si cu talentul sau la pictura, Alexandrina intra pe piata muzicala cu albumul care va fi disponibil in magazinele Carturesti si Diverta din intreaga tara. Acesta va putea fi cumparat si cu ocazia concertelor pe care artista le va sustine. Albumul contine 13 piese, care sunt o combinatie originala de soul, funk, R & B, electropop, rock, alternative.

Desi este primul sau album, nu este vorba despre un debut, Alexandrina fiind binecunoscuta publicului roman inca din 2006, cand i-a fost descoperit talentul deosebit. Acum doi ani concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa « Fata merge pe jos » i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina si-a atras aprecieri si datorita rolului sau din filmul « Trois femmes de Moldavie » al lui Paul Cuzuioc, un tanar regizor roman stabilit in Austria.

«  “Om de lut” a fost inregistrat in perioada iunie – decembrie 2007 in Timisoara si finalizat in mai 2008. Albumul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur. Echipa care a contribuit la realizarea sa este compusa din : Utu Pascu – mixaj, Marciano (New York) – mastering, Petre Ionutescu si  Gabriel Almasi (studioul de productie PACmusic Timisoara) – producatori muzicali si orchestratori.

Originalitatea albumului este asigurata de lipsa unei unitati stilistice, fiind o  imbinare reusita de soul, jazz, funk, R&B, electropop si rock. Combinarea  instrumentelor acustice (trompeta, saxofon, trombon, contrabas, acordeon, mandola etc) cu diverse sounduri electro pun in valoare calitatile vocale deosebite ale Alexandrinei.

Artistii care au contribuit la realizarea albumului sunt :  Alexandrina – clape, voce, Petre Ionutescu – clape, trompeta, acordeon, Gabriel Almasi – chitara, mandola, Czifrac Stefan – bas si Vali Potra – tobe. Invitati : Lucian Nagy – saxofon , K-lu – turntables, Radu Guti – trombon, Ion Vidu – tuba, Arthur Balogh – cotrabas, Tavi Scurtu – tobe electronice.

 ‘’  Om de lut’’ este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult minor decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop, ambient, chillout, alternative. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat – Frumos…iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina », spune Alexandrina despre primul sau album.

Omul de lut vine din dragoste pentru ascultatorii sai, iar pe 9 aprilie 2009 la ora 21.00, va face primii pasi in lume in clubul Silver Church din Bucuresti. Conferinta de presa care a anuntat lansarea s-a desfasurat astazi la Carturesti, incepand cu ora 13.00.

Artista isi asteapta publicul si la Timisoara, in data de 16 aprilie, incepand cu orele 20.00, la Teatrul Magyar si la Cluj, in data de 8 mai, la Fashion Club, incepand cu orele 20.00.

Incepand cu luna aprilie, « Om de lut »  va fi disponibil in  magazinele Diverta si Carturesti din toata tara. Albumul poate fi achizitionat si in cadrul concertelor pe care artista le va sustine.

Despre Alexandrina
Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea sa se leagă de muzica,  pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit. Piesa cu care  a devenit cunoscută publicului românesc se numeşte "Fata merge pe jos".
Printre primele sale apariţii se numără o serie de concerte la Cafe Deko din Bucureşti, precum şi participări la emisiuni precum "Teo" (Pro TV),"Garantat 100%" (TVR) ori "Duminica în familie" (Antena1). Artista a câştigat, de asemenea notorietate, prin intermediul Internetului, înregistrările din concerte fiind răspândite prin programe peer-to-peer. A cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul “Om bolnav”, la Pestera Bolei, la Festivalul International de Film Transilvania. A avut numeroase aparitii in Bucuresti si in tara.

Bucuresti, 06.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *