metalshow

Johann Strauss Ensemble aduce spiritul vienez al Craciunului

la Teatrul Naţional din Bucureşti
Reţeaua Bilet.ro pune în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun al Johann Strauss Ensemble – Best of Vienna

Biletele pentru concertul de Crăciun susţinut de Johann Strauss Ensemble vor fi puse în vânzare în cursul săptămânii viitoare prin Reţeaua Bilet.ro şi platforma online www.bilet.ro. Concertul va avea loc vineri 21 decembrie 2007, la Teatrul Naţional Bucureşti, cu începere de la ora 20:30. Spectacolul de la Bucureşti face parte dintr-un turneu naţional organizat de Pro Show Music şi Asociaţia Culturală Teocta. Artiştii austrieci vor fi pe data de 13 decembrie la Iaşi, pe 14 la Cluj, 15 Sibiu, 16 Timişoara, 17 Arad, 18 Râmnicu Vâlcea, 19 Craiova, 20 Otopeni şi pe 21 decembrie la Bucureşti.

Sub bagheta prim solistului şi dirijorului Russell McGregor, orchestra austriacă va interpreta un repertoriu format din celebre lucrări ale familiei de compozitori Strauss şi ale altor mari compozitori, lucrări ce se găsesc în patrimoniul cultural universal.

Preţul unui bilet este de 200 RON la categoria VIP, 140 RON la categoria 1, 90 RON la categoria 2 şi 60 RON la categoria 3.

De la Mozart la Dvorak
Sunetul tipic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de virtuoşi, aplaudată cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele.

Prim solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi charismaticul concertmaster al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, şi mulţi alţii.
Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut şi a făcut primii paşi în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney. În prezent Russel locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice.
Vioara la care cântă Russell McGregor a fost  fabricată de celebrul lutier Carlo Giuseppe Testore în  anul 1697.

Johann Strauss Ensemble a fost fondat în 1985 de către muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. În afara concertelor care pot fi comparate cu celebrul "Neujahrskonzert" din Viena, ansamblul a devenit popular graţie spiritului în care apare pe scenă, un spirit tipic Strauss, cu un dirijor ce este în acelaşi timp şi solist-interpret.

Până în prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo şi în multe alte oraşe ale lumii, colaborând cu violonişti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijaţi de Martin Sieghart, Christoph Campestrini sau Werner Steinmetz.

“Concertul Johann Strauss Ensemble este un eveniment de primă clasă şi va completa un ciclu de concerte, care i-a purtat pe virtuoşii artişti de la izvoare şi până la gurile de vărsare ale Dunării, împlinind astfel o călătorie reală pe valurile “Dunării Albastre”. Mai mult, toate recomandările crează premiza unui spectacol de mare valoare, de care se vor bucura toţi cei prezenţi la acest eveniment”, a declarat George Weiner, CEO Reţeaua Bilet.ro.

Bucuresti, 8.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *