free download 78 travel guides written by experts

Jocurile online, izvor de faradelegi?

Un server al Universităţii Craiova este folosit pentru phishing

BitDefender a identificat un site "contrafăcut" care încearcă să imite pagina de înregistrare a magazinului online de jocuri Steam. Site-ul este găzduit pe un server al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Craiova.

"Ne-a atras atenţia o campanie de phishing asociată acestui site", a explicat Vlad Vâlceanu, Şeful Laboratorului Antispam de la BitDefender. "E-mail-urile trimise acuză recipienţii că ar fi "furat" conturi de Steam, cerând apoi să fie introduse datele de identificare ale contului pe site-ul de phishing".

Conturile de Steam oferă posesorului acces la jocurile cumpărate, dar şi posibilitatea de a cumpăra jocuri noi, fără a mai fi nevoie să fie introduse din nou datele bancare.

"Pe lângă posibilitatea de a achiziţiona licenţe pentru jocuri pe banii altora, trebuie menţionat ca multe din aceste conturi au o valoare monetară intrinsecă – bunurile virtuale şi personajele din diverse jocuri online pot fi tranzacţionate cu bani reali", a încheiat Vlad Vâlceanu.

BitDefender a adăugat detecţie antispam pentru e-mail-urile generate în această campanie de phishing şi a contactat administratorii server-ului afectat. Utilizatorii sunt sfătuiţi să nu viziteze site-ul şi să nu răspundă la astfel de solicitări.

Bucuresti, 17.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *