free download 78 travel guides written by experts

Jocurile Foamei: Sfidarea

Suzanne Collins
Editura Nemira

Asa cum spuneam cand am prezentat primul volum al seriei, odata ce il termini pe acesta iti doresti sa vezi ce se intampla mai departe. Katniss si Peeta, cei doi copii din Districtul 12 au castigat amandoi, pentru prima oara in istorie, Jocurile Foamei. Dar aceasta a fost o incalcare a regulii generale conform careia exista un singur supravietuitor, iar mica lor “schema” a reusit pentru ca toti ii credeau indragostiti. Da, Peeta era si este indragostit de Katniss, ea insa nu este indragostita de el. Isi joaca insa rolul, inclusiv atunci cand afla ca trebuie sa participe la Turneului Triumfal al Invingatorilor. Acesta are loc la sase luni de la terminarea jocurilor (si cu sase inainte de noua editie).

Actiunea se complica insa. Urmatoarea editie a Jocurilor Foamei era cea de-a 75-a, iar la fiecare 25 de ani se schimba ceva. Se anunta ca in aceasta editie a Jocurilor Foamei concurentii vor fi selectati dintre invingatorii editiilor trecute. Ati ghicit, Katniss si Peeta sunt printre participanti.

Din nou omoruri, aliante, dar si o situatie inedita: zvonuri ale unor actiuni ale rebelilor. Capitoliul crede ca responsabila de acestea este Katniss. Ceea ce ea nu stie insa, este ca unii dintre participantii la jocuri incercau sa faca totul pentru a o mentine in viata. Intr-adevar, ea era extrem de importanta pentru rebeli.

Daca vor supravietui atat Katniss, cat si Peeta, cine sunt ceilalti concurenti din noua editie a Jocurilor Foamei, ce aliante se formeaza si ce plan au rebelii aflati doar citind volumul.

Va pot spune ca actiunea se extinde, ca apar noi personaje – ori devin mai bine conturate unele cunoscute –, ca jocurile de culise se pastreaza si ca ritmul cu care v-a obisnuit Suzanne Collins in primul volum se intalneste si in acesta. Cu greu lasi cartea din mana pana la final. Si da, odata ce o termini, iti doresti sa treci la urmatorul volum!

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *