free download 78 travel guides written by experts

Jidvei organizeaza a VIII-a editie e Festivalului National de Folclor “Strugurele de Aur”

Jidvei organizeaza in perioada 11-14 septembrie a VIII-a editie a Festivalului National de Folclor “Strugurele de Aur” in coproductie cu Televiziunea Romana si avand ca parteneri Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia si Primaria Jidvei.

Concursul propriu-zis se va desfasura in zilele de 11 si 12 septembrie in Alba Iulia si va fi urmat de Gala Laureatilor din data de 13 septembrie organizata tot in Cetatea Marii Uniri, precum si de un Ecou al Galei Laureatilor, eveniment ce va avea loc in localitatea Jidvei. Aceasta editie aduce din nou in prim plan folclorul romanesc autentic prin participarea in cadrul celor doua zile concurs a 33 concurenti din intreaga tara, selectionati din 101 partcipanti la preselectie, ce aduc cu ei elemente folclorice specifice zonelor pe care le reprezinta. Recitalurile organizate in afara concursului in toate zilele Festivalului sunt sustinute de nume sonore ale folclorului din tara noastra.  

Gala Laureatilor din data de 13 septembrie va fi transmisa in direct de TVR 1, zilele concurs fiind inregistrate si urmand a fi difuzate ulterior in cadrul emisiunilor Tezaur Folcloric.

Alaturi de vizibilitatea nationala asigurata de transmisiunile TVR si de implicarea indragitei realizatoare Marioara Murarescu, Festivalul se bucura de o promovare intensa in plan regional, Radio Cluj si Radio Antena Sibiului urmand sa transmita in direct cate doua ore in fiecare din primele trei zile ale evenimentului.

Festivalul National de Folclor „Strugurele de Aur” este o initiativa a S.C. Jidvei S.R.L. de promovare a folclorului autentic, manifestare ce sporeste in importanta de la an la an, ajungand sa reprezinte un punct de reper deosebit de important in calendarul evenimentelor de acest gen din Romania. Prin interesul acordat acestuia, producatorul incearca sa asocieze traditia fabricarii vinului cu cea a cantecului romanesc, rezultatul fiind un spectacol de exceptie.

Cu o cifra de afaceri estimata la 30 milioane euro pe 2008 si investitii substantiale in plantatii, dar si in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania.

Bucuresti, 10.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *