free download 78 travel guides written by experts

Jeffrey Franks: “Exista spatiu limitat pentru o crestere modesta a salariilor”

FMI priveşte cu reticenţă planurile coaliţiei guvernamentale privind reîntregirea salariilor şi atrage atenţia că o eventuală decizie în acest sens trebuie să ţină cont de legea responsabilităţii fiscale.

Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a declarat pentru The Money Channel că nu e suficient ca statul să aibă resurse, ci este important ca suma alocată prin buget pentru salarii să nu fie depăşită. "În această lege sunt o serie de prevederi. Vorbim de suma totală cheltuită cu salariile din sectorul public şi aceasta nu trebuie să fie modificată (…) La nivelul numărului de angajaţi din sistemul public vedem scădere. Atunci am vedea o scădere a cheltuielilor. Există spaţiu limitat pentru o creştere modestă a salariilor", a spus Franks.

Privatizări prea lente

Şeful delegaţiei FMI s-a arătat nemulţumit de ritmul prea lent în care decurge procesul de privatizare şi a atras atenţia Guvernului să nu repete “episodul Petrom” în cazul privatizării CupruMin, obiectiv care nu se află pe lista convenită cu instituţiile internaţionale.

"Comparativ cu propunerile anterioare, procesul de privatizare a mers mult mai încet decât am sperat (…) Am fost foarte clar. Este extrem de important ca ofertele de privatizare iniţiale să fie făcute foarte atent şi calculate foarte bine din punct de vedere al preţului, caracteristicilor ofertei (…) Nu vrem să se repete episodul Petrom de anul trecut (…) CupruMin nu este principala ţintă a programului nostru. Guvernul a decis că vrea să privatizeze CupruMin", a declarat reprezentantul FMI.

România, ameninţată de furtuna din Europa

FMI a revizuit în scădere prognoza de creştere economică a României, după un prim trimestru afectat de vremea rea. "În primul trimestru din 2012 România a fost afectată de condiţiile meteo şi fără îndoială va afecta creşterea economică. Nu ştiu dacă va fi negativă sau nu, dar va fi mai mică decât ne-am aşteptat. Dacă singurele probleme sunt condiţiile meteorologice, ne aşteptăm la o revenire rapidă în trimestrul al doilea", a afirmat Jeffrey Franks. Acesta a amintit faptul că Europa nu a scăpat de probleme, iar această situaţie ar putea avea un impact şi asupra României. "Să spunem că norii negri nu sunt la fel de negri ca în urmă cu câteva luni. Dar nu am ieşit încă din furtuna. Înca există posibilitatea să avem turbulenţe considerabile în 2012", a avertizat Franks.

Bucuresti, 22.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *