free download 78 travel guides written by experts

Jeff Kinney in Romania

Jeff Kinney vine la Biblioteca Naţională a României duminică, 6 decembrie, de la ora 10:00

• Seria Jurnalul unui puşti – Numărul 1 în topul bestsellerurilor New York Times – a fost tradusă în 51 de ţări, cunoscând vânzări de peste 150 milioane de exemplare

• Întâlnirea cu Jeff Kinney de la Bucureşti – duminică, 6 decembrie, ora 10:00, la Biblioteca Naţională a României. Intrarea este liberă!

• Seria Jurnalul unui puşti, „una dintre cele mai îndrăgite serii de cărţi pentru copii din toate timpurile”, potrivit Washington Post, a devenit un fenomen viral în rândul tinerilor cititori din România

• Detalii despre seria Jurnalul unui puşti: //www.editura-arthur.ro/autor/kinney-jeff

Locurile rezervate pentru întâlnirea cu Jeff Kinney, epuizate în câteva ore, au fost suplimentate.

La cinci ani de la apariția primei traduceri în română din seria Jurnalul unui puști, Jeff Kinney, cel care a găsit formula câștigătoare pentru a-i apropia pe copii de lectură, vine la București în cadrul turneului mondial de promovare a volumului 10, intitulat OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR. Locurile iniţiale rezervate pentru întâlnirea cu Jeff Kinney de la Bucureşti (duminică, 6 decembrie, ora 10:00, la Biblioteca Naţională a României) au fost suplimentate, întrucât s-au epuizat chiar în ziua lansării primului comunicat de presă.

Povestea Jurnalului unui puști începe în 2004, pe site-ul FunBrain.com, unde devine un hit absolut, cu 20 milioane de vizualizări. Trec trei ani până la apariția în librării, pe 1 aprilie 2007, a primului volum din serie, care intră în lista bestsellerurilor The New York Times. Din acest moment, cartea începe să fie exportată peste ocean, fiind primită cu brațele deschise de publicul britanic și tradusă pe tot globul. Greg Heffley, personajul principal al cărților, începe să cucerească lumea și imaginația copiilor.

În 2010, primul volum din Jurnalul unui puști este publicat în română, în traducerea Andrei Matzal. Urmează alte trei volume, moment în care se petrece o explozie a vânzărilor, cărţile lui Jeff Kinney devenind bestselleruri absolute în domeniul literaturii pentru copii din România. Librăriile sunt luate cu asalt de către fanii care așteaptă cu sufletul la gură apariția unui nou episod din aventurile lui Greg Heffley.

O simplă căutare pe youtube ne arată zeci de clipuri înregistrate de fanii din România, în care aceștia prezintă seria de cărți și povestesc aventurile care i-au amuzat cel mai tare.

Luând în calcul doar cifrele de la începutul lui 2011, seria Jurnalul unui puști crește constant în topul vânzărilor: în 2015, Editura Arthur a depăşit, după unsprezece titluri publicate, cifra de 500.000 exemplare vândute în România și în Republica Moldova, cifre impresionate, dacă le raportăm la orice apariție editorială de pe piața de carte din România.

Parteneri: Biblioteca Națională a României, Cartepedia.ro, eMAG.ro, Carrefour România, Asociația Flower Power, Hilton Athénée Palace, Librăriile Diverta, Grupul Librarium, Ordinul povestitorilor, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, Avenor College, smartFM, Radio ItsyBitsy, Totul despre mame, Hyperliteratura, Bookaholic, Bookblog, Semne bune

Bucuresti, 03.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *