metalshow

Jeff Beck lanseaza “Loud Hailer”

Jeff Back lanseaza “Loud Hailer”, primul album dupa o pauza de 6 ani, ce va fi disponibil pe Atco Records, incepand cu data de 15 Iulie.

“Loud Hailer” face referinta la un megafon, si este un titlu perfect pentru un album caruia nu ii este frica de sinceritate si expresivitate si care combina sunetul fluid instrumental cu lirica puternica din versurile pieselor.

Jeff Beck declara ”imi doream sa iau o pozitie clara fata de unele lucruri care se intampla astazi in lume, si mi-a placut foarte mult idea de a folosi acest instrument pentru a ma face auzit”. Primul single de pe album, “Live In The Dark” va fi lansat in curand.

Pentru cele 11 piese de pe “Loud Hailer”, Beck a colaborat cu doua voci feminine, cantareata Rosie Bones si chitarista Carmen Vandenberg. Despre intalnirea cu Carmen, Jeff declara ca a fost cucerit de la prima auditie, si procesul de creatie a decurs extrem de rapid, 5 piese in 3 zile.

Beck a produs “Loud Hailer” impreuna cu Filippo Cimatti, iar alte contributii aduse albumului au venit din partea tobosarului Davide Sollazzi si a basistului Giovanni Pallotti.

Beck va porni intr-un turneu in Statele Unite cu cateva zile inainte de lansarea albumului. In cadrul acestui turneu, pe data de 10 august, Beck va celebra intr-un concert special alaturi de invitatii sai, in Hollywood Bowl, frumoasa aniversare a 50 de ani de cariera.

Pe parcursul acestei jumatati de secol in industria muzicala, Beck a reusit sa castige numeroase premii si sa doboare recorduri. A fost de doua ori introdus in Rock & Roll Hall of Fame, prima data ca parte a trupei Yardbirds in 1992 si a doua oara solo, in 2009. Rolling Stone l-a numit unul dintre “100 Greatest Guitarists of All Time”, Jeff a castigat 8 premii Grammy de-a lungul carierei sale, si a impartit scena cu cei mai mari artisti din lume: Stevie Wonder, Buddy Guy, Tine Turner precum si Mick Jagger.

In paralel cu lansarea albumului, Jeff pregateste si prima sa carte biografica, BECK01 (Genesis Publications, jeffbeckbook.com) Disponibila de pe data de 12 Iulie, aceasta va relata pasiunea lui Beck pentru rock ‘n’ roll.

BECK01 este o carte personalizata, luxos copertata in piele si aluminiu, fiecare copie fiind insotita de autograful lui Jeff, ce va contine peste de 400 poze rare si nepublicate pana acum. BECK01 este un manuscris original care inregistreaza o istorie muzicala aparte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *