free download 78 travel guides written by experts

Japonisme. Arta de a fi mulțumit

Erin Niimi Longhurst
Editura Litera

„Există o mulțime de aspecte ale vieții culturale japoneze pe care cred că putem și ar trebui să ni le însușim. Fie că vorbim despre schimbarea stării de spirit, despre savurarea unei cești de ceai, sau despre o plimbare înviorătoare prin pădure, aceste tehnici – și altele – pot fi foarte valoroase pentru toți cei care se simt suprasolicitați, agitați, epuizați, neliniștiți sau copleșiți de responsabilități.” (p. 17)

Erin Niimi Longhurst s-a născut în Londra, având un tată englez și o mamă japoneză. A locuit la Seoul, Londra și, pentru scurt timp la New York, și a petrecut mult timp și în Japonia.

A descoperit că multe dintre elementrele specifice culturii japoneze le pot fi de ajutor și occidentalilor, mai ales în zilele noastre în care suntem bombardați cu informație, trăim pe fugă și avem o mulțime de făcut. A învățat de la bunicul ei că trebuie să ai grijă de tine, să îți rezervi timp pentru tine însuți pentru a-ți păstra energia, jovialitatea și pentru a fi productiv și a trăi echilibrat.

Dacă și tu simți că ești copleșit, această carte ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Informațiile sunt foarte ușor de urmărit – cartea e ca o mică bijuterie. Vei găsi ilustrații, informații succinte și, mai ales, practice. Autoarea arată cum fiecare subiect/concept poate fi adaptat în viața de zi cu zi, în fiecare aspect – personal, profesional.

Japonisme. Arta de a fi mulțumitExistă trei secțiuni importante: Kokoro (inima și mintea), Karada (corpul) și Shukanka (formarea obiceiului). Fiecare secțiune are subcapitole specifice.

Veți găsi informații despre unele subiecte despre care poate ați mai auzit – ikebana, ikigai, haiku – dar și o mulțime de concepte noi (cu aplicări practice detaliate): Kintsugi (descoperirea frumuseții în imperfecțiune), Shinrin-yoku (hrănit de natură), Casa japoneză, Tabemono (mâncare) și multe altele.

Apărută într-un format color, cu o copertă cartonată, cartea poate fi citită de multe ori, până când vă formați obiceiurile noi pe care considerați că ați putea să le preluați pentru a avea o viață mai fericită, mai sănătoasă și mai plină de sens.

„Secretul productivității este să știi să ai grijă de tine.” (p. 39)

Puterea stă în perseverență – proverb japonez, citat în carte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *