free download 78 travel guides written by experts

Jaime Hayon & MINI prezinta instalatia vizionara “Urban Perspectives”

Mini Expusă la Salone del Mobile 2015

MINI şi-a unit forţele cu designerul şi artistul spaniol Jaime Hayon pentru ediţai din acest an a Salone del Mobile. Punctul de atracţie al acestei cooperări este o instalaţie multifaţetată, care prezintă viziunea personală a lui Jaime Hayon asupra mobilităţii urbane din viitor sub forma unui spaţiu de locuit imaginar.

În cadrul instalaţiei ce poate fi văzută la Laboratorio Bergognone, Jaime Hayon porneşte într-o călători în viitorul mobil. În centrul atenţiei se află MINI Citysurfer Concept. Acest scuter electric flexibil te poartă prin oraş într-o manieră care este şi mai individuală şi inteligentă – iar pentru Jaime Hayon şi mai inventivă.

Preluând avantajele oferite de calităţile de mobilitate, Jaime Hayon a oferit MINI Citysurfer Concept o nouă interpretare, în timp ce dimensiunea sa de design a evoluat. Cu variantele pe care le-a creat, el ne poartă într-o călătorie fantastică printr-o metropolă modernă.

Două forme noi pentru conceptul inovator
Jaime Hayon a conceput două versiuni diferite ale MINI Citysurfer Concept. Suprafeţele versiunii artistice şi jucăuşe amintesc de porţelanul albastru şi alb. Cu o grafică în puncte şi benzi în tonuri de culori bogate, Citysurfer Concept are un design plin de veselie.

Cel de-al doilea scuter vine şi eu cu designul Hayon distinctiv. Această versiune este o interpretare elegantă şi rafinată prin utilizarea unor materiale de înaltă calitate. Cupru şi nuanţele estompate de verde predomină în schema coloristică, prinderile ghidonului sunt din piele colorată natural, detaliile din metal eloxat şi cupru şlefuit rafinează un aspect modern combinat cu elemente clasice. Ambele concepte reflectă stilul lui Hayon, care este atât de inconfundabil deoarece îmbină aspecte vioaie şi o orientare asupra combinaţiilor de materiale speciale.

Jungla urbană ca spaţiu estetic
Prin utilizarea MINI Citysurfer Concept, Jaime Hayon a creat un spaţiu care reprezintă ideea sa de junglă urbană. "Pentru mine, mobilitatea înseamnă schimbare şi descoperire. Cu ajutorul propriei mele viziuni am vrut să explorez această lume de a fi în mişcare", a spus Hayon. Străzile sale din marmură se întins spre o destinaţie imaginară de coloane albastre strălucitoare. Eşti îndrumat prin trafic nu printr-o multitudine de indicatoare, ci prin simple puncte, linii şi suprafeţe reflectorizante. De-a lungul traseului, semafoarele convenţionale fac loc lămpilor strălucitoare din cupru, transformând oraşul într-un loc de joacă estetic.

Astfel, instalaţia lui Jaime Hayon oferă vizitatorului Laboratorio Bergognone un sentiment unic de imersiune într-un spaţiu imaginar. "MINI te face să te simţi viu. Jaime Hayon a înţeles imediat identitatea noastră şi ne-a dus într-o călătorie în lumea vibrantă şi plină de inspiraţie a esteticii sale. Instalaţia lui degajă creativitate şi invită toată lumea să se alăture pentru această călătorie", spune Anders Warming, director MINI Design.

Mini Urban Perspective

Schimbare de perspectivă. Combinaţia inovaţiei şi a tradiţiei
Accesoriile special dezvoltate pentru instalaţie reflectă dimensiunea fanteziei cu care designerul spaniol ne duce în viitorul mobilităţii. O cască ce aduce mai mult cu o mască decât cu un echipament de protecţie se joacă cu perspective diferite. Două modele de jachetă concepute de Jaime Hayon, care dispun de nenumărate compartimente, sunt parteneri indispensabili pentru călătoria dinamică. Când a fost vorba de dezvoltarea accesoriilor, Jaime Hayon a descoperit noi tehnologii şi le-a combinat cu materiale tradiţionale şi tehnici artizanale, aşa cum se utilizează, de exemplu, la crearea măştilor veneţiene.

Designul MINI Citysurfer Concept a fost implementat în strânsă colaborare cu echipa de design MINI condusă de Anders Warming, directorul MINI Design. Alte detalii au fost produse manufacturier în ateliere speciale din Italia. Într-o manieră impresionantă, Hayon reuneşte lucruri care par a fi în totală opoziţie: high-tech şi meşteşugul, inovaţia şi tradiţia, caracterul jucăuş şi seriozitatea. Toate acestea au devenit clare şi în timpul colaborării strânse pe care Hayon a avut-o cu echipa de design MINI. "Jaime Hayon a fost propulsat în centrul atenţiei internaţionale datorită creaţiilor sale vesele şi distinctive. Pentru noi, la MINI, este o plăcere deosebită să asistăm la modul în care reactivează parte distractivă a mobilităţii viitorului, în timp ce discută serios despre valorile sale principale în cadrul acestui proiect", a modul în care a concluzionat Anders Warming cooperarea cu designerul.

Mobilitate inteligentă. MINI Citysurfer Concept
MINI Citysurfer Concept, prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles 2014, susţine flexibilitatea în zonele urbane: prin oferirea unei călătorii confortabile, interesante şi fără emisii, acoperă frecventele goluri consumatoare de timp din infrastructura de transport a marilor oraşe. Ca mijloc de locomoţie uşor şi compact sub forma unui scuter cu propulsie electrică, studiul de design evidenţiază opţiunile de a ajunge la destinaţia finală indiferent de aglomeraţie şi lipsa locurilor de parcare. Datorită masei reduse – aproximativ 18 kilograme – şi conceptului de pliere, poate fi depozitat cu uşurinţă în portbagajul noului MINI Hatch cu cinci uşi.

Program MINI individual @Laboratorio Bergognone
Instalaţia lui Jaime Hayon la Laboratorio Bergognone este însoţită de un program variat pe parcursul celor şase zile, care puncte accentul pe deplasarea cu MINI Citysurfer Concept. Lumea este invitată să vină şi să experimenteze atmosfera urbană din cafeneaua "Latteria", din atelierele cu invitaţie prestigioşi şi din magazinul temporar.

Adresă
Jaime Hayon Urban Perspectives for MINI
Laboratorio Bergognone
Via Bergognone 26
20144 Milan

Orar
14-19 aprilie 2015
De miercuri până sâmbătă 10.00-23.00
Duminică 10.00-18.30

Bucuresti/Milano, 15.04.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *