free download 78 travel guides written by experts

Jailbreaking pentru iPhone folosit in scopuri malware

Odată cu intrarea în legalitate a jailbreaking-ului (procesul în urma căruia se obţine acces la fişierele de sistem iPhone, fiind astfel posibilă instalarea aplicaţiilor terţe) în Statele Unite, atacatorii cibernetici au demarat o campanie ampla de răspândire malware.

Jailbreaking-ul a fost declarat legal pe 26 iulie 2010. Asta înseamnă că utilizatorii iPhone pot să instaleze şi să deblocheze orice telefon mobil fără consecinţe legale. Totuşi, cei ce vor să deblocheze iPhone-ul trebuie să fie atenţi la software-ul pe care îl descarcă în acest scop.

Utilizatorii sunt anuntaţi pe e-mail de o nouă aplicaţie pentru jailbreaking. Pentru a intra în posesia aplicaţiei aceştia sunt invitaţi să facă clic pe un link care duce către o pagină web unde se regăseşte software-ul.

Fig. 1: Email-ul care anunţă disponibilitatea aplicaţiei pentru jailbreaking

Imediat ce utilizatorul dă clic pe link, un fişier .exe se descarcă pe calculator. Odată salvat şi rulat, fişierul executabil deschide calea către un troian.

Fig. 2: Software-ul se dovedeşte a fi malware

Identificat de BitDefender ca Trojan.Generic.3010833, acest malware este un keylogger care transmite tot ceea ce utilizatorul scrie la calculator către o adresă de email specifică, şi anume directory[REMOVED]@hotmail.com.

Astfel autorii de malware pot intercepta informaţii precum: site-uri vizitate, nume utilizator şi parola, informaţii bancare, număr pin, numere de conturi, parole, etc.

Pentru protejarea sistemului, BitDefender ® recomandă utilizatorilor să nu deschidă niciodată link-uri suspicioase sau ataşamente fără să le scaneze întâi şi să instaleze şi să actualizeze in mod regulat o soluţie software anti-malware completă.

Bucuresti, 29.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *