metalshow

În primul episod „iUmor”, difuzat aseară la Antena 1, „iUmor”, lider de audiență pe toate categoriile de public

Prima ediție a emisiunii „iUmor” a fost lider de audiență la nivelul tuturor categoriilor de public. Emisiunea difuzată de Antena 1 a fost urmărită de aproape 2.200.000 de români în minutul de maximă audiență de la 21.38.

La nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, emisiunea „iUmor”, difuzată între 19.59-22.01 a înregistrat o audiență medie de 10,3 puncte de rating și 23,7% cotă de piață, în timp ce ProTV s-a situat pe  poziția secundă cu 7,5 puncte de rating și 17,3% cotă de piață.


Clasamentul se păstrează și la nivelul întregului public din mediul urban, când Antena 1 se află în fruntea clasamentului cu o audiență medie de 9,2 puncte de rating și 17,6% cotă de piață, în timp ce ProTV s-a clasat pe locul al doilea cu 7 puncte de rating și 13,3% cotă de piață.

„iUmor” a fost și preferata întregului public din România, emisiunea difuzată de Antena 1 clasându-se din nou pe poziția fruntașă cu 8,3 puncte de rating și 15,5% cotă de piață, în timp ce ProTV s-a clasat din nou pe locul al doilea cu 7,4 puncte de rating și 13,8% cotă de piață.

Duminică, 3 aprilie, Antena 1 a fost lider de audiență la nivelul întregii zile pe toate categoriile de public.

Primii concurenţi le-au dat de furcã inclusiv prezentatorilor, încã de la primii lor paşi pe scena concursului. Totul a pornit chiar de la numele trupei – Backstage Boys. „Credeam cã noi suntem backstage boys?!”, a mãrturisit, în glumã, Andrei Ştefãnescu, coprezentatorul emisiunii. Trupa de improvizaţie şi-a conceput momentul implicându-i şi pe juraţi, de la care au avut nevoie de o temã, un loc în care sã se desfãşoare acţiunea şi o limbã pe care sã o vorbeascã.  Pe loc, bãieţii au improvizat o scenã într-un crematoriu, vorbind o mulţime de limbi strãine. Pe juraţi i-au convins imediat cã au umor, astfel cã cele trei like-uri nu au întârziat sã aparã.

Tot trei like-uri a primit şi urmãtorul concurent, Ugo Sanchez, venit tocmai din Italia. Pe seama fizurii lui, prezentatorii au fãcut o mulţime de glume, ba cã s-a tuns cu grenada, ba cã a scos capul pe geam în avion.  Scump la vorbã, pânã nu şi-a terminat prestaţia, Ugo nu a scos niciun cuvânt. Nici nu ar fi putut, pentru cã intrase pe scenã cu gura plinã de apã, pregãtindu-şi astfel momentul: o reinterpretare a melodiei „Imagine”, prin gâlgâialã. Juraţii au râs mult, dar niciunul nu a reuşit sã îl imite. „Te aştepţi sã vinã circari, oameni cu mingi, nebuni, orice, dar mai puţin sã vinã cu domn cu freza expandatã şi sã facã gargarã.

Fermierul Ioan Gavrilã, în schimb, nu a reuşit decât sã stârneascã un concurs de imitaţie între Mihai Bendeac şi prezentatorii emisiunii, dar şi o ceartã pe coşul de legume proaspete pe care l-a adus cu el, din care Bendeac şi-a adjudecat gulia.

Seara a continuat cu magicianul Mydas, care le-a povestit juraţilor cã este neo-magician, „adicã fac magie şi comedie. Iar dacã fac ceva ce nu e amuzant, aceea e magia”, a glumit el. A rugat-o pe Delia sã îl ajute, iar jurata nu a ştiut pânã la final ce a stârnit hohote de râs în întreaga salã. „Vei afla de la tv cât de amuzant a fost”, i-a spus Mihai Bendeac colegei sale de juriu, în vreme ce Cheloo l-a „citit” imediat: „Un mincinos şi un manipulator. Poate sã fie 100% impertinent, dacã o amestecã apoi cu o formã de umor incredibilã, ştie ce face!”. Din pãcãte, întocmai ca în cazul fermierului Ioan Gavrilã, doar din partea Deliei a primit like.

Despre urmãtorul concurent, iepurele de culise sau Michael din Botoşani, aşa cum îi spun prietenii, voice over-ul emisiunii a spus: „Nu ştim câte garduri a sãrit pânã sã ajungã aici sau dacã pe undeva oamenii cu halate şi legitimaţii încã îl cautã, ştim doar cã e hotãrât sã ţopãie cãtre celebritate”. Juraţii nu au înţeles nici mãcar motivul pentru catre el se aflã pe scena concursului, aşa cã singura invitaţie pe care i-au lansat-o a fost aceea de a reveni când se va simţi mai pregãtit.

Trupa Alb Negru s-a prezentat pe scenã într-un costum cu totul şi cu totul special, croit dintr-o singurã piesã pentru toţi cei opt concurenţi, în alb şi negru, şi purtând ochelari de soare. Tocmai acest accesoriu a dus-o pe Delia cu gândul la faptul cã toţi ar putea fi orbi, idee pe care le-a împãrtãşit-o şi colegilor sãi de juriu şi în jurul cãreia a pornit o adevãratã disputã. „Din acel moment nu am mai vãzut nimic din numãr, mã tot uitat sã nu se accidenteze vreunul”, a mãrturisit Bendeac. Totuşi, concurenţii au prezentat o coregrafie ineditã, care le-a adus pe loc trei like-uri.

Toboşarul Viking i-a cucerit pe juraţi cu sinceritatea sa. De şapte ani este membru în trupa Night Loosers, pe care o îndrãgea încã de când era în liceu, iar în momentul în care a aflat cã aceştia îşi cautã toboşar nu a stat pe gânduri. Punctul forte al trupei este umorul, aşa cã şi-a construit un moment inspirat din prestaţiile trupei şi s-a prezentat în faţa juriului. În timpul reprezentaţiei lui a fãcut de toate, a mâncat, a bãut apã, ba chiar a folosit nişte purceluşi de cauciuc, care i-au amuzat foarte tare pe juraţi. „Omul efectiv a cântat la doi purcei. Foarte relaxat!”, a povestit Mihai Bendeac. Toboşarul a primit trei like-uri din partea juriului.

Urmãtorul concurent, în schimb, l-a adus la exasperare pe Mihai Bendeac. Cosmin Marinescu, un tânãr de 28 de ani, a ales sã le prezinte juraţilor o parodie, venind transformat în Marian Vanghelie, un personaj pe care Mihai Bendeac l-a parodiat de nenumãrate ori în emisiunea „În puii mei!”. Deşi a încercat doar sã îl ajute, Mihai Bendeac a fost adus la exasperare de concurent. Nu au reuşit deloc sã fie pe aceeaşi lungime de undã şi, de nervi, juratul „iUmor” şi-a turnat in cap paharul de apã de pe masã. N-a mai rezistat şi a şi pãrãsit masa juriului. „Am vrut sã te ajut! Tocmai de aceea îmi şi retrag acest vot!”, i-a explicat Mihai Bendeac. Juratul a încercat cu orice preţ sã îl vadã pe scenã pe Cosmin şi nu personajul pe care acesta se hotãrâse sã îl prezinte, însã concurentul nu l-a ajutat deloc. „M-am enervat pentru cã încerc sã ajut un om şi el nu se lasã ajutat. Sã ştii cã cea mai importantã treabã în chestia asta, dacã tot vrei un sfat, este limita. Adicã, frate, sunt funny în ceea ce fac sau nu sunt!”, a mãrturisit nervos Bendeac, care a şi pãrãsit masa juriului, urmat la foarte scurt timp de cãtre Cheloo. „Eu sunt cea mai rãbdãtoare de aici?”, a glumit Delia, rãmasã singurã la masa juriului.

La final, când a primit un like doar de la Delia, Cosmin a renunţat la vocea personajului sãu pentru prima oarã în acea searã şi a mulţumit. Lui Bendeac pur şi simplu nu i-a venit sã creadã, iar privirea sa l-a fãcut pe Cosmin sã izbucneascã în plâns. „Frãţioare, m-ai adus într-un stadiu în care jur cã nu am mai fost de foarte mult timp!”, i-a mãrturisit juratul, care a mers cãtre el, l-a îmbrãţişat şi a cerut o pauzã de zece minute. „Iartã-mã cã te-am fãcut sã plângi, eu îmi retrag votul în acest moment,  vreau sã te întorci cu ceva original. Faptul cã tu ai plâns mã face sã cred cã tu eşti un om pentru care conteazã foarte mult meseria asta!”, i-a spus Mihai, continuând apoi la testimonial: „Când l-am vãzut cã plânge am avut un sentiment crunt. Ce s-a întâmplat m-a marcat foarte tare!”.

Pe urmãtorul concurent, juraţii l-au îndrãgit imediat. Costin Pity este un acrobat ce a reuşit să ridice în picioare întreaga sală încă de la primele sale momente pe scena „iUmor”. Un om de o modestie rar întâlnită, Costin i-a şi amuzat pe juraţi: „Mi-am dorit dintotdeauna să fiu acrobat, pentru că mi-a plăcut circul de mic. Am făcut sport înainte, sărituri în bazin. Bineînţeles, dacă eram cuminţi ne puneau şi apă”, a spus râzând concurentul, continuând „e nevoie de luni şi ani la rând ca să putem să prezentăm publicului ceea ce doreşte să vadă”.

„E unul dintre concurenţii care pot să ajungă sus, foarte sus. Pentru că ştie cum şi pentru că are cu ce!”, a fost mesajul prin care voice-over emisiunii l-a introdus pe scenă pe Costin. Pe juraţi, i-a lăsat, la propriu, fără cuvinte. „Nu mi-am imaginat vreodată că pot să văd aşa ceva. Il iubesc! Şi nu sunt uşor de impresionat, dar a fost un moment wow!”, a declarat Delia.

Costin Pity a adus pe scena „iUmor” un moment extraordinar de acrobaţie, reinterpretată cu mult umor, aşa cum spune şi numele emisiunii. A făcut de toate, de la sărituri, la echilibristică, de la dans la numere aeriene şi o mulţime de surprize ce au demonstrat, o dată în plus, că circul reprezintă arta ce va dăinui indiferent de vârsta pe care o avem.

„Nici nu mai contează de unde vii, ce ai făcut… contează doar rezultatul!”, i-a spus Cheloo, pentru ca mai apoi, la interviu, să completeze „nu a încercat nicio secundă să pară important. Şi ceea ce face e şocant! Foarte bună abordarea!”. Pe Mihai Bendeac, momentul concurentului l-a purtat în copilărie: „E inimaginabil de multă muncă în spatele acestui show. Nu ştiu dacă vă amintiţi secvenţa din filmul „Fram, ursul polar”, în care îşi bătea copilul cu biciul ca să ajungă la nişte performanţe. Aici nu ştiu dacă l-a biciuit cineva, dar sigur s-a biciut singur!”, considerã juratul. Costin a primit trei like-uri din partea juraţilor.

O prezenţã obişnuitã a show-urilor de divertisment, Mãicuţa Cosmicã nu putea lipsi de la preselecţiile „iUmor”. Fire foarte directã, Maria, pe numele ei adevãrat, nu s-a sfiit sã le mãrturiseascã juraţilor cã Delia nu e tocmai pe placul ei: „Nu-mi place de ea, cã a dansat cu acei oameni vopsiţi”. Crede cu tãrie cã Dumnezeu o adorã şi are adevãrate scenarii cu privire la asta, însã pe Cheloo nu l-a convins: „Doamnã, cu tot aerul mesian şi intergalactic pe care îl aveţi, vã sugerez sã cãutaţi un tratament”.

A încercat sã îi convingã pe juraţi cã are umor,  în fel şi chip: de la bancuri, la muzicã în limba sacrã, însã la un moment dat, a reuşit imposibilul pentru o emisiune de divertisment: a determinat pânã şi publicul sã pãrãseascã sala. „Este prima emisiune pe care o prezentãm noi şi lumea pleacã din platou. Nu mai vreau aşa ceva, frate!”, a exclamat Şerban Copoţ, unul dintre prezentatorii „iUmor”. Bendeac a fost singurul care a rezistat pânã la final în fotoliul de jurat: „Sunt pasionat de chestiile ezoterice, din punct de vedere spiritual, în ultimul timp, încep sã mã îmbogãţesc, dar totuşi acolo cred cã e un caz aparte”, a mãrturisit el într-un testimonial. Mãicuţa Cosmicã nu a reuşit sã îi convingã pe juraţi cã are umor.

Duminica viitoare, de la 20:00, la Antena 1, o nouã serie de concurenţi le dau întâlnire telespectatorilor în faţa micilor ecrane, în dorinţa de a demonstra unei ţãri cã ei chiar au umor. Pânã astãzi la ora 16:00, telespectatorii îşi pot vota în continuare preferaţii din cadrul primei ediţii a emisiunii, cu ajutorul aplicaţiei „iUmor”, urmând ca participantul cu cele mai multe voturi sã fie anunţat la Observatorul orei 16:00 şi sã ajungã direct în marea finalã a show-ului.

Sursa:Kantar Media       
Copyright:ARMADATA S.R.L.        
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National
Perioada 3 aprilie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *