metalshow

„iUmor”, lider de audiență pe publicul comercial

În cel de-al treilea episod „iUmor”, difuzat aseară la Antena 1

Momente dintre cele mai amuzante, hohote de râs şi multã voie bunã au fost ingredientele unei seri încãrcate de umor, în cadrul celei de-a patra ediţii a emisiunii „iUmor”, de la Antena 1.

Aşa cum era de aşteptat, personalitatea explozivă a lui Mihai Bendeac, umorul sec şi sarcastic al lui Cheloo şi pofta de viaţă şi de râs a Deliei au stârnit tot felul de reacţii, iar de aici şi până la controverse a mai fost doar un pas. De la hohote de râs, la încrâncenare sau chiar nervi, de la părăsirea mesei juriului până la ameninţări de-a dreptul, de toate au trãit cei trei juraţi în compania concurenţilor ce au venit sã îşi testeze umorul în emisiunea de la Antena 1.

Telespectatorii au savurat momentele pline de umor jurizate de cei trei membri ai juriului, Delia, Mihai şi Cheloo, „iUmor” impunându-se ca lider de audienţã pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, cu o audiență medie de 10,3 puncte de rating și 22,3% cotă de piață. Locul secund a fost ocupat de Pro Tv, care în acelaşi interval orar şi pe acelaşi target înregistra o audienţã medie de 8,9 puncte de rating şi 19,2% cotã de piaţã. Emisiunea difuzată de Antena 1 a fost urmărită de peste 2.186.000 de români în minutul de maximă audiență de la 21:49.  

Primul concurent care şi-a testat umorul asearã a fost magicianul Andrei Andronachi, iar Delia nu a întârziat sã mãrturiseascã: „M-am panicat, mi-e fricã de magicieni. Dacã scoate vreun balon de undeva?”. Ce nu ştia încã Delia este faptul cã Andrei urma sã scoatã un gândac, tocmai de pe mâneca juratei, spre marea sa disperare. Andrei l-a adus cu el şi pe prietenul sãu Pufic, o veveriţã, pe care el a readus-o la viaţã, special pentru juraţi. Deşi au spus despre el cã este un manipulator, juraţii i-au acordat trei de „Da”.

„Bendeac, ţi-a venit muza!”, i-a spus Cheloo colegului sãu, atunci când pe scenã a venit Arun Durancea, din Tecuci. „Sunteţi ca un tonomat, ştiţi de toate”, i-a spus Delia, impresionatã de rapiditatea cu care trecea de la un gen muzical la altul. Convins cã cei doi colegi vor da „Nu”, Bendeac a votat „Da” de aceastã datã; „am zis cã pot sã am şi eu o datã o plãcere vinovatã”, a mãrturisit juratul. Cheloo l-a taxat imediat: „Mi-as fi dorit ca mama ta sã fie aici, sã vadã ce faci!”.

Bogdan Panaite sau Casper, rime pe loc i-a cucerit pe juraţi cu un moment extraordinar de improvizaţie pe muzicã. Le-a cerut juraţilor câteva obiecte, cu ajutorul cãrora sã îşi construiascã momentul pe loc şi, deşi la început nu i-a acordat prea mult credit, Mihai s-a dus pe scenã şi a început sã-i sugereze tot felul de cuvinte sau acţiuni. Casper a trecut cu brio proba şi a primit trei de „Da”.

Magicienii Bianca şi Eduard au reuşit imposibilul, l-au ridicat pe Cheloo de la masa juriului: „M-am simţit pregãtit sã particip!”, a povestit el amuzat. Ce avea sã urmeze însã, i-a cam şters zâmbetul de pe buze. Magicienii pregãtiserã un moment cu telefoane mobile şi l-au invitat pe jurat sã le dea şi telefonul lor: „Nu, cã mi-e teamã cã dispare şi l-am primit cadou!”, a spus juratul. Delia a fãcut luminã: „El nu prea e cu telefonul, nu prea rãspunde, pânã acum a avut un telefon destul de vintage, dintr-ãla cu sonerie polifonicã, antic, în douã culori!”, a povestit ea amuzatã, însã nu a putut sã nu constate teama de pe faţa juratului, nevoit sã îşi dea telefonul abia primit.

Mihai Bendeac s-a oferit sã amestece pungile în care magicienii au pus telefoanele: „Îţi jur, nea Cãtã, pe Sfânta Cruce, cã nu mai ştiu unde e telefonul tãu acum!”. Iar pentru ca momentul sã fie şi mai „dureros”, magicienii l-au invitat chiar pe Cheloo sã loveascã, cu un ciocan, pungile în care crede el cã nu se aflã telefonului lui. „Mi-aş dori sã am banii de pe toate telefoanele pe care le-am pierdut, pe care le-am spart sau pe care le-am aruncat dupã alţi oameni în aceastã viaţã. Bineînţeles, nu ca sã îmi cumpãr un alt telefon!”, a mãrturisit rapperul. Bianca şi Eduard au primit doi  „Da” şi merg direct în aplicaţia „iUmor”, de unde publicul îi poate trimite în marea finalã a show-ului.

Tot doi „Da” a primit şi Mircea Radu, concurentul de doar 50 de kilograme, care l-a provocat pe Cheloo la un skandenberg sau la o bãtaie parte-n parte. Mircea şi-a construit întreg numãrul în jurul aspectului sãu fizic: „E doar o coincidenţã de nume, eu arãt mai bine!”, şi-a început el discursul, fãcând referire la prezentatorul emisiunii „Din dragoste”. „Femeile ar da orice sã aibã silueta mea!”, a mai spus el.

Seara a continuat cu trupa The Hustlers, copiii care au reuşit sã bage zâzanie între juraţi. Vizibil nemulţumit de prestaţia acestora, Cheloo a cerut sã vinã pe scenã şi coregraful. „De ce le faci rãu? Îi vede o ţarã întreagã!”, i-a spus el coregrafului, spre nemulţumirea lui Bendeac. Actorul le-a luat imediat apãrarea copiilor, spunând cã e mult mai bine ceea ce au fãcut ei, decât sã fi stat în faţa calculatoarelor, cum fac mai toţi din generaţia lor. Deşi se ştie cã nu are nicio legãturã cu dansul, Cheloo nu s-a lãsat şi a continuat: „Mã gândesc sã pun bazele unei noi afaceri, sã-mi deschid o şcoalã de dans!”, în hohotele de râs ale întregii sãli şi spre disperarea lui Bendeac, care a spus imediat „Fereascã Dumnezeu!”. Copiii au primit doi „Da” din partea juraţilor.

Supãrarea lui Cheloo s-a amplificat în timpul prestaţiei lui Cãtãlin Pãdureţu, cel care a adus la „iUmor” un moment de dans, pe manele. Cei trei juraţi şi-au pãrãsit locurile, însã doar Cheloo a ieşit afarã, Delia şi Mihai i s-au alãturat pe scenã, pentru a-i arãta ei cum ar fi trebuit, de fapt, sã faca mişcãrile. Deşi au vrut sã ii dea trei „Nu”, Cheloo a apãsat din greşealã butonul de „like”. „Vezi cum loveşte karma?”, i-a spus, printre hohote de râs, Mihai Bendeac.

Tot trei de „Nu” au primit şi bãieţii de la Underground, care au adus tocmai de la Chişinãu un moment de stand up, care l-a enervat teribil pe Mihai Bendeac. „Înceteazã sã mai fii rãu ca mine!”, i-a spus Cheloo colegului sãu de juriu, iar concurenţilor le-a transmis: „Fiţi bãrbaţi pânã la capãt. Niciodatã sã nu îţi ceri scuze pentru ceea ce crezi cu adevãrat!”.

Seara s-a încheiat în ropote de aplauze, stârnite de Gabriel Gherghe, concurentul cu un numãr impecabil de stand up, cãruia Delia i-a mãrturisit cã oricând ar alege acest gen, în defavoarea unui film. „Eu sunt fascinat când vine cineva cu un stand up şi reuşeşte aici, în acest cadru, sã fie ok şi sã facã o conexiune cu publicul!”, i-a mãrturisit Bendeac. Gabriel a primit trei „Da” şi merge direct în aplicaţia „iUmor”.

În urmãtoarea ediţie „iUmor”, difuzatã marţi, 3 mai, de la 20:30, o nouã serie de concurenţi îşi testeazã umorul în cel mai nou episod al show-ului de comedie de la Antena 1. „iUmor” propune un sistem de vot cu totul diferit faţã de tot ce s-a vãzut pânã acum în materie de jurizare. Concurenţii care au primit minimum doi „DA” de la juraţi au ocazia sã fie votaţi de cãtre telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creatã special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigãtorul fiecãrei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia „iUmor”, va ajunge direct în marea finalã a emisiunii „iUmor”.

Sursa:Kantar Media   
Copyright:ARMADATA S.R.L.    
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban si National
Perioada 24 aprilie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *