creative night talks

Iulie însângerat

Joe R. Lansdale
Editura Paladin

Richard Dane este trezit din somn de soția lui care îi spune că a auzit un zgomot în casă. Într-adevăr, cineva încerca să intre în casă pe ușa din spate.

Iulie insangerat recenzie

Richard coboară, îl vede pe intrus, acesta încearcă să îl împuște, dar el este mai rapid. Hoțul a fost omorât.

Este chemată poliția, intrusul este identificat, iar lui Richard i se spune că nu va fi nicio problemă, pentru că a fost legitimă apărare.

Reprezentantul poliției îl sfătuiește pe Dane să stea departe de tatăl victimei, Russel, care tocmai ieșise din închisoare.

Richard decide să participe la înmormântarea tânărului pe care l-a ucis. Aici își face apariția și Russel care promite răzbunare: ochi pentru ochi, copil pentru copil.

Lucrurile se complică și mai mult atunci când Richard își dă seama că băiatul omorât nu era fiul lui Russell.

Unde se află băiatul lui Russell atunci? De ce poliția a identificat greșit victima?

Richard și Russel vor încerca să descopere împreună răspunsurile la aceste întrebări.

Iulie însângerat este un roman care te captivează atât prin poveste, cât și prin stil. Răsturnările de situație apar în momentele potrivite, iar cititorul are ocazia de a afla informații interesante despre personajele sale pe măsură ce acțiune avansează. Stilul lui Joe R. Lansdale este direct, fără artificii, iar personajele par vii, desprinse din realitate, cu probleme, bucurii și temeri specifice societății actuale.

Singura regulă e că nu există nici o regulă.

„Plin de personaje bine lucrate, umor negru, dialog ascuțit și destul de multă violență.“ The Washington Times

„Unul dintre cele mai bune romane ale lui Joe R. Lansdale, un thriller psihologic ce nu respectă regulile și desfide orice convenție.“ deadendfollies.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *