free download 78 travel guides written by experts

Iuliana Tudor – aplauze la Zalau si invitati de exceptie la TVR

Aplauze la scenă deschisă, invitaţi speciali şi o atmosferă asemenea celor de la marile gale de folclor. Acestea au fost ingredientele care au transformat oraşul Zalău în Capitală a Folclorului, în ziua de 25 aprilie. Iuliana Tudor a fost invitată să prezinte spectacolul susţinut de Dinu Iancu Sălăjanu cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când este un nume important în universul muzicii tradiţionale româneşti.

Spectacolul a fost organizat la Zalău, oraşul care înseamnă „acasă” pentru Dinu Iancu Sălăjanu. Pe scenă au urcat nume importante ale muzicii tradiţionale: Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Andreea Voica, Niculina Stoican, Mioara Velicu şi Sava Negrean Brudaşcu. Nicolae Furdui Ianu a reamintit publicului că i-a fost alături lui Dinu Iancu Sălăjanu încă de la primele înregistrări în TVR, atunci când numele său promitea… renume!

Alte momente aplaudate îndelung au fost acelea în care Dinu Iancu Sălăjanu i-a adus mulţumiri profesoarei sale de canto, prezentă în sală, dar şi atunci când a interpretat canto clasic, renunţând la portul popular. Dinu Iancu Sălăjanu i-a dedicat o piesă şi mamei sale, moment care a ridicat sala în picioare. Însă, mai presus de toate, a fost momentul în care copiii săi au urcat pe scenă, „aplaudându-l pe tata”.

DINU IANCU SĂLĂJANU: „Ştiam că dacă spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor, va ieşi perfect”

„Au trecut 20 de ani de la debutul meu, şi îmi amintesc ca la spectacol am fost întrebat deseori ce înseamnă aceşti ani care s-au strâns… Ei bine, mi-am dat seama de răspuns abia la final, când am putut să mă gândesc la tot ce s-a întâmplat pe scenă. Pentru mine, „După 20 de ani”, însemnă realizări pe care le-am conştientizat doar pentru că invitaţii la gală le-au reamintit, însemană momente frumoase pe scenă, însemană prieteni dragi. M-am bucurat că am putut face acest spectacol la Zalău, pentru că acest lucru a însemnat să le ofer prietenilor mei de acolo un eveniment grandios. Au fost momente unice pentru mine, emoţii pe care nu le-am mai trăit până acum. M-am bucurat enorm şi văzându-i pe copiii mei urcând pe scenă, îmbrăcaţi în port popular. Spectacolul a fost complet şi pentru că am avut-o alături pe Iuliana Tudor. Ştiam că dacă va prezenta ea, spectacolul va ieşi perfect. Iuliana Tudor nu este numai un om de televiziune profesionist, este şi un artist complet şi, chiar dacă nu suntem de aceeaşi vârstă, îmi place să o consider parte din generaţia mea”.

IULIANA TUDOR: „E uimitoare trecerea timpului”

„Îl cunosc pe Dinu iancu Sălăjanu încă de la începutul carierei sale. Suntem, cumva, parte din aceeaşi generaţie. Mă bucur că, la Televiziunea Română, mi s-a dat şansa să promovez, de-a lungul timpului, artiştii talentaţi care şi-au consolidat imaginea în mintea publicului din România. E uimitoare trecerea timpului. Mă bucur că am putut să-i fiu alături lui Dinu Iancu Sălăjanu la ceas aniversar. Faptul că m-a ales să-i prezint spectacolul a fost o dovadă în plus că iubitorii de folclor fac echipă bună, de fiecare dată. A fost un spectacol frumos. Maine vă dau întâlnire la O dată-n viaţă”.

La „O dată-n viaţă” vin Stela Enache, Stelu Enache şi Adrian Romcescu

Vineri, 27 aprilie, Invitaţii Iulianei Tudor sunt Stela Enache şi Valeria Arnăutu (Banat), Stelu Enache şi Ion Ghiţulescu (Oltenia) şi Adrian Romcescu împreună cu Mioara Velicu (Moldova). Dansul va fi asigurat de Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, iar muzica este în grija Orchestri Lăutarii, condusă de Nicolae Botgros.

O DATĂ-N VIAŢĂ, un SEZON DE NOTA 10, vineri, de la ora 21.00 pe TVR1, cu IULIANA TUDOR

Bucuresti, 26.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *