free download 78 travel guides written by experts

„Iubirea în opt capitole” de John Gottman, Julie Schwartz Gottman, Doug Abrams, Rachel Carlton Abrams

“Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți…” – drumul către acest deznodământ nu ține de întâmplare, ci de niște alegeri chibzuite și de o angajare permanentă, după cum demonstrează cartea de față. Bazându-se pe 40 de ani de cercetări a mii de perechi în faimosul laborator “Love Lab”, soții Gottman oferă un program ingenios, în opt capitole, în care cuplurile (aflate la început de drum sau deja rodate) își pot consolida sau reîmprospăta legăturile.

Scris cu umor, dar și cu sugestive povești de viață, cartea vizează îmbunătățirea abilităților de comunicare pe teme esențiale pentru orice cuplu – de la încredere, certuri și viață sexuală până la familie, divertisment și idealuri.

Exercițiile și sfaturile propuse aici îi vor motiva pe membrii cuplurilor să poarte discuții mai intime și mai deschise, să fie receptivi față de valorile diferite ale partenerului, să-i valideze emoțiile și nevoile, dar să știe, în același timp, cum să-și exprime cu tact propriile sentimente și năzuințe.

După lectura acestei cărți bazate pe o vastă experiență clinică și de cercetare, partenerii se vor redescoperi în chipuri inedite și mai intime, învățând că o relație de succes se creează în fiecare zi, prin mici gesturi de armonizare și printr-o curiozitate reînnoită față de trăirile celuilalt.

Iubirea in opt capitole
John Gottman și Julie Schwartz Gottman sunt două nume de referință pentru terapia de cuplu, efectuând cercetări revoluționare în acest domeniu în cadrul Institutului Gottman din Seattle. Cei doi pot fi citiți și în interviul oferit în volumul colectiv Psihoterapia online. Teorie și practica (Trei, 2020), coordonat de H. Weinberg și A. Rolnick

Doug Abrams este scriitor și agent literar, iar soția lui Rachel Carlton Abrams e specializată în medicina integrativă.

Iubirea în opt capitole
John Gottman, Julie Schwartz Gottman, Doug Abrams, Rachel Carlton Abrams
Nr. de pagini: 248
Preț: 39 ron
Limba originală: engleză
Traducere: Cristiana Pruteanu
Colecția: PSIHOLOGIE PRACTICĂ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *