metalshow

„Iubesc sa fiu femeie”, de Hedi Hoka – cartea vedeta la Gaudeamus 2014

Topul celor mai bine vândute titluri la ediția cu numãrul 21 a Salonului Internaþional de Carte Gaudeamus se prezintã astfel:

1. Iubesc sã fiu femeie, de Hedi Hoka. Ghidul femeii de nota 10

Ai întrebări care te frământă? Simţi că îţi lipsește ceva ca să fii fericită, dar nu știi ce? Ai libertatea de a te bucura de viaţă. Poţi iubi și te poţi lăsa iubită la orice vârstă. Singură, căsătorită, într-o relaţie sau divorţată, cu sau fără copii, ai dreptul să fii fericită. Ai dreptul la plăcere sexuală și îţi poţi stabili singură limitele de care simţi că ai nevoie. Acum ai la îndemână un ghid complet al femeii împlinite, indiferent de vârstă, sau carieră. Iubesc să fiu femeie este cartea răspunsurilor care-ţi fac viaţa frumoasă. Și, mai ales, o sursă de inspiraţie ori de câte ori simţi că ai nevoie de aripi să zbori. Ca femeie.

2. A fost odatã ca niciodatã, de Andrew Nicoll

Bunul Tibo Krovic este de douãzeci de ani primarul orașului Punct, fãcând cinste concetãțenilor sãi printr-un rar simț al dreptãții. Dar pânã și ireproșabilul primar ascunde un secret compromițãtor – adesea își petrece timpul culcat pe podea, admirând prin crãpãtura ușii picioarele senzualei sale secretare, Agathe Stopak. Asta pentru cã bunul primar este îndrãgostit. Nici Agathe, neconsolatã prizonierã a unei cãsnicii nefericite, nu îl privește pe Tibo cu ochi rãi. Singurul obstacol în calea fericirii lor este onoarea neștirbitã a lui Krovic. Parcã exasperate de inerția lui, forțele supranaturale se hotãrãsc sã intervinã și sã presare peste povestea celor doi niște praf de zâne. Dar ceea ce îi așteaptã pe primar și pe secretara lui nu este nici pe departe o iubire ca-n basme.

„Un scriitor de mare talent, ghidul nostru mucalit și înțelept prin labirintul iubirii.“ – The Scottish Review of Books

„O carte care o să te facă să vrei să te îndrăgostești din nou.“ – The Sun

3. Pisicile Rãzboinice, Cartea a II-a: Foc și gheațã, de Erin Hunter

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.“ – Publishers Weekly

„După ce citești Pisicile războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.“ – Kirkus Reviews

4. Busola Plãcerii, de David J. Linden

,,Comportamentul nostru nu va fi niciodată explicat de un singur circuit cerebral sau de o singură carte. Dar Linden a făcut primii pași hotărâți în depășirea acestei frontiere.” – Scientific American MINDon

5. Psihopolitica, de Florin Tudose, Devis Grebu

„Psihopolitica”, într-o ediție revizuitã și adusã la zi, conține fișele tuturor personalitãților politice importante din România ultimelor cinci decenii. Medicul psihiatru Florin Tudose scrie cu patos și umor, fãrã a-și pierde însã niciun moment uzul rațiunii și respectul pentru propria meserie. El ne aratã liderii României comuniste și postdecembriste în toatã goliciunea suferințelor psihice și morale care i-au afectat sau îi afecteazã. Și care ne-au schimbat viața tuturor și ne-o vor mai afecta multã vreme de aici înainte.

Megalomani, snobi, timizi, narcisiști, paranoici, complexați, mitomani, histrioni: toate personalitățile sinistre care s-au revărsat pe eșichierul nostru politic se regăsesc printre modelele conturate de autor. Totuși, nicăieri nu se pun diagnostice. Pentru că Florin Tudose nu a scris un tratat de psihiatrie, ci doar o serie de eseuri spectaculoase, menite să-i ofere oricărui cititor curios toate instrumentele de care are nevoie pentru a decide singur câte parale fac indivizii care se perindă la vârful instituțiilor statului și pe ecranele televizoarelor.

Bucuresti, 25.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *