free download 78 travel guides written by experts

Italia, pamantul fagaduintei – sambata, la “Asta-i Romania!”

Sambata, de la ora 20:00, emisiunea “Asta-i Romania”, ne prezinta povestile a milioane de romani care, desi traiesc de ani buni in «Tara Cizmei», recunosc cu sinceritate ca Italia nu e acasa.

Italia este considerata a fi pamantul fagaduintei pentru milioane de romani, pe care saracia si grija zilei de maine i-au adus aici, la munca. Cei mai multi dintre acestia, veniti din zona Moldovei, acolo unde domneste saracia de mai bine de 20 de ani, si-au parasit casele, familiile, pentru ca n-au avut incotro.

Medicii, inginerii, profesorii, au fost “impinsi” sa plece de acasa, ca sa ajunga capsunari sau ingrijtoare. Muritori de foame in orase in care nu s-a mai batut un cui de 25 de ani, oamenii s-au trezit ca nu mai au unde sa munceasca, ca fabricile s-au inchis, iar ei nu mai au cu ce sa isi tina copiii la scoala. Au luat drumul strainatatii pentru o viata mai buna.

Italia a devenit pentru acesti romani o mama vitrega care le da de mancare, dar care nu-i iubeste.

Vom afla sambata povestea lui Iulian, din Judetul Vrancea, plecat in Italia, in urma cu 12 ani. Povestea lui poate fi a oricaruia dintre noi. Jumatate de viata o are la Roma, jumatate in tara, acolo unde copiii sai cresc singuri.

Sambata, la “Asta-i Romania!”, vom afla povestile romanilor care, manati de saracie, si-au sacrificat viata si familia, plecand de tineri si intorcandu-se acasa “cerniti” de griji.

Nu ratati in fiecare sambata Campania “Italia nu e acasa”, o productie marca “Asta-i Romania”, emisiune moderata de Mihai Ghita, in fiecare sambata de la ora 20:00, la Kanal D.

Bucuresti, 24.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *