Baby Boom Show Virtual

Istoria secreta a cruciadelor

Rene Gruosset
Pro Editura si Tipografie

"Cand, in ultimele zile ale lui iunie 1095, papa Urban al II-lea a venit din Italia in Franta pentru a propovadui prima cruciada, pare-se ca nimeni nu banuia inca scopul calatoriei sale." (p. 5). Acestea sunt cuvintele cu care se deschide un fascinant roman – Istoria secreta a cruciadelor.

In cele aproape 300 de pagini, Rene Gruosset prezinta o perioada foarte importanta pentru crestinism si pentru istoria lumii in general: cruciadele. Romanul prezinta intr-un stil placut date istorice cu privire la aceasta perioada, fara a incerca sa determine promovarea unui anumit punct de vedere. Maniera de prezentare este una obiectiva permitandu-i astfel cititorului sa dobandeasca o perspectiva complexa si cuprinzatoare care sa il ajute in intelegerea razboaielor in numele credintei.

Cititorul este cu atat mai castigat cu cat patrunde in aceasta lume a Orientului intr-o perioada zbuciumata cu ajutorul unui povestitor desavarsit, care il invita parca alaturi de el in calatorie si care cunoaste totul in amanunt fiind astfel capabil sa ii ofere detalii importante despre cavaleri, locuri sfinte, oameni, context istoric si politic. O lectura care imbogateste cunostintele cititorului si numai.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *