metalshow

Istoria arogantei – Psihologia si limitele dezvoltarii

Luigi Zoja
Editura Herald

S-ar parea ca nimic nu ne este de ajuns. Ca stabil nu este suficient, desi in mod normal ar putea fi. Ne dorim sa ne dezvoltam, sa nu existe limite ale acestei dezvoltari, insa acest lucru este imposibil, argumenteaza Luigi Zoja in cartea sa.

“Istoria arogantei – Psihologia si limitele dezvoltarii” se concentreaza asupra psihologiei occidentale si a dorintei de expansiune.

Inca de la inceput este subliniat faptul ca aceasta dorinta de a nu ne multumi niciodata cu ceea ce avem provine de la greci. Autorul arata insa de ce trebuie sa existe limite – amintind, inca de la inceput, de mitul cresterii si de cel al limitei.

Lucrarea analizeaza aceasta dorinta de crestere si impactul ei de-a lungul secolelor, de la grecii antici la occidentul actual, ajungand chiar sa discute despre criza prezenta si posibilele consecinte ale aceste dorinte de crestere fara limite.

Sunt prezentate si motivele pentru care, in ciuda descoperirilor si dezvoltarii tehnologice, nu ne laudam atat de mult cu ele. Totul porneste de la o incercare de intelegere, mai degraba decat de la una de explicare. Intelegand putem ingloba, transforma.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *