free download 78 travel guides written by experts

iSense.Solutions: Banii sunt principalul cadou pe care si-l doresc de Craciun 18% dintre romani

iSesnseSolitionsMajoritatea adulților din România își dorește să primească de Crăciun bunuri materiale, în rândul celor mai dorite cadouri fiind telefoanele mobile, tabletele, televizoarele și hainele, dar mai ales banii, arată un studiu realizat de compania iSense.Solutions.

Dacă 74% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani așteaptă în dar de Crăciun bunuri materiale, doar 2 din 10 afirmă că își doresc bunuri spirituale precum sănătate (15% dintre români) sau fericire (3%).

„Surprinzător sau nu, cercetarea iSense.Solutions arată că o bună parte dintre români este foarte pragmatică atunci când vine vorba despre cadourile pe care și le dorește de Crăciun. Astfel, 18% afirmă că își doresc să primească bani”, declară Traian Năstase, managing partner iSense.Solutions.

Potrivit studiului, banii reprezintă cadoul cel mai dorit de persoanele din intervalele de vârstă 35-44 ani (24%) și 45-54 ani (23%). Următoarele daruri în topul preferințelor românilor sunt telefoanele mobile (7%), tabletele (4,2%), televizoarele (4%) și hainele (3,7%). Cel mai mare interes pentru telefoanele mobile este în rândul tinerilor, 20% dintre persoanele de 18-25 ani așteptând astfel de cadouri.

„Există o diferență destul de mare între ceea ce își doresc și ceea ce oferă românii de Crăciun. Astfel, în topul cadourilor făcute de aceștia se află produsele de îmbrăcăminte (23%), dulciurile (16%), produsele cosmetice/de îngrijire personală (14%), jucăriile (12%) și produsele simbolice/personalizate (9%)”, completează Andrei Cânda, Managing Partner iSense.Solutions.

Per total, românii vor aloca în medie 415 ron pentru cadourile de Crăciun în 2014, mai darnice fiind persoanele de 45-54 ani (care vor aloca aproximativ 551 ron), persoanele din București/Ilfov și din Oltenia (aproximativ 500 ron).

Studiul a fost realizat online de către compania iSense.Solutions în cadrul Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România. Rezultatele au un grad de eroare de +/-4,9%, la un nivel de încredere de 95%.

Bucuresti, 17.12.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *