metalshow

Irina, Robert și Daniel merg în marea finală Bake Off România

Emoții, tensiuni la cote maxime, evoluții spectaculoase și preparate delicioase s-au putut vedea în semifinala Bake Off România. Creativitatea și îndemânarea au fost elementele decisive care i-au adus pe Irina, Mihaela, Robert, Adrian și Daniel până în semifinală, însă Adrian și Mihaela nu au reușit să facă față emoțiilor și au părăsit cortul Bake Off România.

Semifinala a adus și o temă pe măsură, preparate specifice în Franța, iar concurenții s-au străduit să demonstreze că pot stăpâni rețetele franțuzești ce necesită o atenție deosebită. 

Bake Off România a fost urmărit de aproximativ 1.5 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 – 22:36. În minutul de aur de la 22:17 aproximativ 1.9 milioane de telespectatori urmăreau competiția. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 8.1 puncte de rating și 18.4% share.

Probă de semnătură le-a oferit concurenților libertatea de a pregăti preparatul franțuzesc care le este cel mai drag, o ultimă șansă de a le demonstra juraților, prin originalitate, că merită să treacă mai departe. Claufoutis cu pere, unul dintre cele mai populare deserturi din Franța, Kouglof, un cozonac tradițional ce se servește duminica la micul dejun, mini tort cu mousse de fistic și ciocolată albă decorat cu macarons, creme-brulee sau Madeleines cu apă de trandafiri și ciocolată au fost produsele prezentate juraților Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu. Preparatele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor juraților: „Sunt foarte supărată pe toți! Este prima probă, nu trebuie să vă demoralizați, mai aveți timp să recuperați, dar de acum înainte, pentru cel care pierde teren s-a terminat!”, a spus Simona.  Chiar dacă au început cu stângul, la prima probă au reușit să se remarce Irina cu preparatul Claufoutis, iar Mihaela a fost salvată de macarons, pe care le-a pregătit perfect: „Eu îți dau nota 10 pentru cum ți-au ieșit!”, i-a spus Tudor.

Proba tehnică a fost aleasă de Alex, iar sfatul său pentru cei cinci concurenți înainte de a pregăti un tort Frasier a fost scurt și la obiect: „Întindeți mâinile, vă rog! Aveți grijă să nu vă tremure! Baftă!”. O probă extrem de dificilă, cu multe detalii care necesită multă tehnică și un decor complex de ciocolată: „Așa trebuie să se vadă când îl tai. Trebuie să vedem că acest tort are căpșune la interior!”, a spus Alex. Același tort, cinci concurenți cu cinci modalități de interpretare a rețetei date, iar pe masa juraților au ajuns produse frumoase ce s-au apropiat foarte mult de prezentarea lui Alex. „Este prima dată când putem spune că avem torturi foarte bune și bune! Acum să vedem ce e la interior!” a spus Alex. Departajarea între preparate la jurizare a fost făcută de detalii foarte mici, iar pe primele trei locuri s-au clasat Irina, Robert și Daniel.

Proba de creativitate a adus în cortul Bake Off România un invitat special, Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței în România. El a venit special pentru a da tema probei de creativitate: ecler pe tema La vie en rose. Concurenții au avut de pregătit 12 ecleruri de 8 centrimetri cu trei variante de compoziții și trei variante de decor. Combinații de arome inedite în creme, precum: levănțică, busuioc și lime, șampanie, vin rose, zmeură, vanilie și mure, mango și fructul pasiunii, praline, caramel sărat, toate într-o coajă crocantă la exterior și moale la interior, decorate cu glazuri de ciocolată, zahăr pudră sau fructe. Jurizarea a scos în evidență arome prea puternice sau combinații nu tocmai fericite de arome: „Este foarte puternică aroma de levănțică!”, a spus Simona, iar Tudor a completat: „Este esențial ca preparatul final să trezească în noi plăcerea de a mânca!”. „Acestui ecler, la cât busuioc are, îi mai lipsea o salată de roșii lângă, în schimb acesta, cu zmeură, este cel mai bun ecler pe care l-am mâncat până acum!”, a mărturist Alex.

Irina a reușit să câștige ultima insignă de cofetarul săptămânii din cortul Bake Off România, iar alături de ea, în marea finală, a fost ales și Dan. Robert, Mihaela și Adrian au fost propuși la proba eliminatorie, unde au avut de reinterpretat croissantul. Cea mai grea probă eliminatorie de până acum, ce a adus în prim plan emoții nebănuite, deoarece a fost lupta pentru ultimul loc rămas liber în marea finală. Trei produse diferite și spectaculoase au ajuns în fața juraților. Compozițiile originale au fost apreciate de cei trei experți, iar departajarea între cei trei s-a făcut prin detalii mici ce au făcut diferența între un produs bun și un produs extraordinar. Astfel, Robert a reușit să obțină ultimul loc în marea finală, iar Adrian și Mihaela au părăsit competiția pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România.

Săptămâna viitoare, luni, de la 20:30, la Bake Off România se dă bătălia finală pentru marele premiul de 25.000 de euro. Cu ce probe inedite se vor confrunta Robert, Irina și Daniel, dar și ce produse spectaculoase vor reuși să realizeze, rămâne de văzut numai la PRO TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *