free download 78 travel guides written by experts

Irina Reisler traieste emotiile primei zile de scoala

La Romantica Amalia  şi Ilie Năstase,  Ion Ţiriac şi Daciana Sârbu şi-au amintit de şcoală

Luni, 15 septembrie, este prima zi de şcoală! Este o veste bună sau o veste rea? Depinde cine răspunde. Irina Reisler trăieşte emoţiile de început de an şcolar, dar din postura de mămică. Anisia, fiica vedetei Romantica s-a pregătit cu conştiinciozitate pentru întâlnirea cu doamna învăţătoare.

Fetiţa Irinei este foarte entuziasmată de ce se va întâmpla luni. Fluturaşii sunt doar în stomacul moderatoarei emisiunii ”Supravieţuitorii”: ”Eu sunt cea căreia îi tremură genunchii. Anisia de abia aşteaptă să meargă la şcoală. Am cumpărat tot ce trebuie, ghiozdanul care i-a plăcut cel mai mult, stilou şi tot felul de creioane colorate”, a povestiti Irina Reisler. Deşi matematica pare că îi sperie pe toţi micuţii, Anisia este netemătoare. Nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre vedetele noastre.

Matematica a fost pentru toate vedetele la fel: plictisitoare, dar necesară, iar cea mai frumoasă zi din viaţa unui elev rămâne după temperament fie prima, fie ultima zi de şcoală. Vineri, 12 septembrie, la Romantica, în emisiunea  ”Jurnalul public”, vedetele au fost provocate să îşi amintească despre anii petrecuţi în şcoală.

Cum arată o colecţie de amintiri şcolăreşti despre geamuri sparte, tras fetele de codiţe, jucat fotbal cu penarul şi multe alte năzdrăvănii prin ochii vedetelor noastre? Ion Ţiriac a fost un elev cu adevărat conştiincios, în timp ce fostul său partener, Ilie Năstase prefera să se amuze pe seama profesorilor şi colegilor.

Pe vremea pe când era elev, lui Ion Ţiriac nu îi plăcea deloc matematica  ”noi eram o altă generaţie, aveam o altă treabă, şcoala la noi era şcoală, nu ca astăzi. Din cauza sportului,  şcoala era aproape pe planul doi, deşi pe vremea aceia trebuia să fii un elev bun ca să poţi merge mai departe în sport. ”, a povestit  Ion Ţiriac la ”Jurnalul Public” la Romantica.

Ilie Năstase îşi aminteşte cu drag de şcoală: ”îmi amintesc că jucam fotbal în curtea şcolii, că aruncam cu pietrele, că puneam piedică fetelor, că le trăgeam de păr, săream gardul, spărgeam câte un geam”. Nici Amalia Năstase nu a uitat prima zi de şcoală: ”Am mers la şcoala 131 din Rahova şi cred că emoţiile sunt la fel şi pentru o şcoală pe care o începi la New York şi pentru cea pe care o începi la Bucureşti. Îmi aduc aminte de codiţe, îmi aduc aminte de profesorii care ne terorizau atunci când nu învăţam şi îmi aduc aminte de orele de sport cu plăcere”. Dacianei Sârbu nu are doar amintiri frumoase despre şcoală :” Colegii mi se păreau foarte răi. Jucau fotbal cu penarul meu, nu aveam cum să-i iubesc”. 

Copii să fiţi cuminţi şi să o ascultaţi pe doamna învăţătoare!

Bucuresti, 15.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *