free download 78 travel guides written by experts

Ion Caramitru citeste din „Barbat adormit in fotoliu” de Alex Stefanescu

Miercuri, 10 octombrie, Curtea Veche Publishing vă invită să îl ascultaţi pe actorul Ion Caramitru citind episoade pline de farmec din volumul „Bărbat adormit în fotoliu”. Cartea îi aparţine unuia dintre cei mai importanţi critici literari din România, Alex Ștefănescu, iar evenimentul va avea loc la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii, nr. 22), începând cu ora 15.00. Alături de Alex Ștefănescu, vor participa criticii Daniel Cristea-Enache și Tudorel Urian.

„Bărbat adormit în fotoliu” cuprinde episoade pline de haz trăite de Alex Ştefănescu alături de mari personalități din literatura românească. Nicoale Manolescu, Marin Preda, Nichita Stănescu sau Ana Blandiana sunt doar câteva dintre personajele din „Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări”, un volum despre care Tudorel Urian a declarat că „are toate şansele să devină un bestseller.“ Cartea, publicată pentru prima dată în 2010, se află la cea de a doua ediţie.

Alex Ştefănescu este unul dintre cei mai cunoscuţi critici şi istorici literari, prozator, dramaturg, publicist şi realizator de emisiuni TV. Autor a 16 cărţi, dintre care un mare ecou a avut Istoria literaturii române contemporane (1941–2000), apărută în 2005 (s-au scris despre ea 270 de articole pro şi contra şi a fost răsplătită cu Premiul Uniunii Scriitorilor şi cu Premiul Academiei). Emisiunea Un metru cub de cultură, difuzată de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri pe 2004, iar altă emisiune, realizată pentru TVR Cultural, Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex. Ştefănescu — Premiul APTR pentru emisiuni culturale pe 2008. În 2009 a publicat un volum despre două sute cincizeci de cărţi proaste, Cum te poţi rata ca scriitor. Tot în 2009 a început să realizeze şi o emisiune TV pe această temă, Tichia de mărgăritar.

Volumul poate fi găsit în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 20 lei.

Intrarea la evenimenul de miercuri, 10 octombrie, este liberă.

Bucuresti, 05.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *