free download 78 travel guides written by experts

IOANID, o viziune educationala interbelica intr-un context modern

IOANID – Gradiniţa, Şcoala & AfterSchool – îşi aşteaptă preşcolarii într-un spaţiu arhitectural unic din centrul Capitalei, o clădire monument istoric, restaurată cu stricteţe şi cu eleganţă pentru a reînvia atmosfera unui spaţiu reprezentativ pentru perioada interbelică.

Începând cu anul şcoar 2009-2010 o nouă instituţie de învăţământ particulară va funcţiona în Bucureşti: IOANID – Gradiniţa, Şcoala & AfterSchool. Unitatea şcolară IOANID, amplasată într-o zonă rezidenţială arhitecturală unică, pe str. Polonă nr. 4, va fi un spaţiu special conceput în spiritul interbelic al abordării învăţământului. IOANID va fi locul în care preşcolarii/şcolarii vor căpăta ceea ce se numea la începutul secolului "educaţie aleasă", un concept generos adaptat exigenţelor impuse de realitatea ultimilor ani şi completat coerent cu occidentalul "after school".

IOANID propune o abordare educaţională inovatoare, printr-un sistem bazat pe metode moderne şi creative. Cadrele didactice IOANID nu se vor substitui părinţilor în procesul de formare a copiilor, ci vor asigura acestora experienţe de învăţare unice, bazându-se pe o abordare educaţională revoluţionară, conformă însă Curricumului Naţional Românesc. Fiecare preşcolar sau şcolar va dispune nu doar de atenţia deosebită a dascalului, ci mai ales de un pachet de studiu personalizat, adaptat potenţialului său fizic şi intelectual, investind în copil cunoaştere, responsabilitate şi excelenţă.

“IOANID propune redescoperirea valorilor incontestabile ale sistemului de învăţământ privat din perioada interbelică şi aşezarea lor într-un context modern, de influenţă occidentală, folosindu-ne de cele mai noi şi inovatoare metode şi tehnologii. Noua instituţie de învăţământ îi va oferi copilului un mediu educaţional de înaltă performanţă în atmosfera unei case primitoare. Proiectul IOANID a pornit de la locaţie, o zonă arhitecturală unică pe strada Polonă la numărul 4, în vecinătatea parcului IOANID. De aici şi numele unităţii şcolare, în memoria librarului Gheorghe Ioanid”, spune directorul administrativ IOANID, Anca Biriş.

IOANID – Gradiniţa, Şcoala şi AfterSchool funcţionează sub patronajul Fundaţiei Blue Planet preluată din punct de vedere legal pe un contract de 10 ani de Anca Biriş şi Răzvan Petrovici. Cei doi acţionari au fiecare o participaţie de 50% în finanţarea afacerii. Proiectul a necesitat o investiţie totală de 350.000 de euro. Suma reprezintă investiţii în lucrări de renovare şi amenajare a structurii clădirii, dotări materiale necesare bunei funcţionări a unităţii de învăţământ precum rechizite, mobilier pentru şcoală şi gradiniţă, amemajarea sălii de IT, utilarea bucătăriei, amenajarea sălii de sport, achiziţionarea unui pian pentru sala de muzică.

“Intreg proiectul este o provocare, fiecare pas pe care l-am făcut în obţinerea de autorizaţii ne-a solicitat foarte mult. Important este să ai răbdarea şi să urmăreşti întocmai metodologia propusp. Ne-am dorit să găsim furnizori români şi străini valoroşi cu care să lucrăm pentru a asigura o bază materială modernă, am vrut să aducem şi am reuşit pedagogi vorbitori nativi de limba engleză şi franceză, dar cel mai important am reuşit ca în bucătăria proprie să existe numai preparate 100% naturale, avizate bio (AE)”, mai adaugă Anca Biriş.

Obiectivul ambiţios al Grădiniţei şi Şcolii IOANID este obţinerea acreditării din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării peste patru ani. Pentru atingerea acestui obiectiv, programul fiecarui copil va cuprinde activităţile standard incluse în Curricumul Naţional pentru Invăţământul Preşcolar şi Şcolar. Comunicarea IOANID se face prin intermediul site-urile www.gradinitaioanid.ro sau www.scoalaioanid.ro, un proiect online cu un concept unic pentru piaţa din România.

Bucuresti, 17.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *