metalshow

Investitorii romani pot investi in aur, petrol si indicele pietei de capital germane

prin intermediul noilor produse listate la Bursa de Valori Bucuresti

· Erste Group este primul emitent de produse structurate pe piata romaneasca de capital, iar Banca Comerciala Romana (BCR) va actiona in calitate de furnizor de lichiditate pentru acestea
· Produsele structurate listate la BVB, ce au ca activ suport aurul, petrolul sau indicele blue chip DAX al bursei germane, ofera investitorilor oportunitatea de a investi atunci cand pietele sunt in crestere, dar si atunci cand acestea sunt in scadere
· Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza un nou portal de investitii //investitii.bcr.ro, oferind astfel investitorilor informatii despre produse, un serviciu de tranzactionare online (BCR Broker), studii si analize de piata precum si educatie investitionala

Erste Group este primul emitent de produse structurate denominate in RON. Certificatele Index si Certificatele Turbo (turbo long si turbo short), ce au ca activ suport aurul, petrolul sau indicele blue chip DAX al bursei germane, ofera publicului oportunitatea de a investi atunci cand pietele sunt in crestere, dar si atunci cand acestea sunt in scadere. Toate aceste produse sunt disponibile la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand cu 8 iulie 2010, iar Banca Comerciala Romana (BCR) va actiona in calitate de furnizor de lichiditate pentru acestea.

“Pietele sunt in permanenta miscare iar investitorii cauta cele mai bune optiuni de investitii. Acum, investitorii pot beneficia de pietele in crestere, dar si de cele in scadere; certificatele de investitii sunt transparente, implica costuri reduse si se pot tranzactiona cu usurinta. Experienta pozitiva in materie de produse similare, dobandita pe pietele austriaca si ungara, ne determina sa credem ca strategia noastra de produse si servicii inovative va oferi investitorilor romani idei si abordari noi de investitii”, a reliefat Wolfgang Schoiswohl, Vicepresedinte BCR Corporate si Trezorerie.

“Lansarea produselor structurate la Bursa de Valori Bucuresti reprezinta un pas inainte pentru piata de capital romaneasca, investitorii putand beneficia de toate avantajele pe care un astfel de instrument financiar le ofera: un mix de strategii complexe de investitii intr-un singur instrument, transparenta, expunere customizata la risc, eficienta costurilor, flexibilitate in denominarea instrumentului. Dar cel mai important dintre acestea este lichiditatea pietei, ce va fi asigurata de catre BCR in calitate de furnizor de lichiditate. Astfel, oricine doreste sa cumpere sau sa vanda unitati de produse structurate va avea o contraparte”, a declarat Anca Dumitru, Directorul General al BVB.

Noile produse se adreseaza investitorilor care cauta sa-si optimizeze expunerea sau care sunt in cautare de oportunitati de investitii. Investitorii isi pot folosi propriile cunostinte despre conditiile pietei astfel incat sa beneficieze de un potential optim de crestere si de eficicienta costurilor.

Tot astazi, BCR si-a lansat noul portal de investitii //investitii.bcr.ro, ce ofera investitorilor informatii despre produse, un serviciu de tranzactionare online (BCR Broker), studii si analize de piata, precum si educatie investitionala. Noile facilitati ofera o gama completa de informatii si tutoriale pentru categoriile principale de produse (precum obligatiuni sau produse structurate), alaturi de informatii despre pietele financiare.

Serviciul BCR Broker, disponibil prin intermediul portalului de investitii, ofera o gama complexa de servicii in materie de limba in care informatia este disponibila (romana si engleza), instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, produse structurate), piete (BVB, Viena si Frankfurt in prima faza) si monede (RON, EUR).

Informatii de tranzactionare a produselor structurate sunt disponibile pe site-ul BVB, in sectiunea dedicata produselor structurate www.bvb.ro/structured.

Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *