free download 78 travel guides written by experts

Investitii, oportunitati si inovatie – la Foreign Investors Summit

– 6 industrii în dezbatere, 50 vorbitori de top, pe 26-27-28 Octombrie, București –

Foreign Investors Summit, cel mai mare forum de investiții, organizat de Business Review, aduce în prim plan competitivitatea României și potențialul regional de investiții și dezvoltare, pe 26-27-28 Octombrie la World Trade Center Bucharest, Pullman Hotel.

Evenimentul dezbate șase mari industrii: IT&C, auto, infrastructură, agricultură, energie și imobiliare, în sesiuni de dezbatere generală și paneluri de discuții concentrate pe subiecte specifice fiecărei industrii în parte. Printre teme se regăsesc: industriile care au contribuit la creșterea economică a României, a doua la nivelul Uniunii Europene, finanțarea noilor investiții, dezvoltarea sustenabilă în toate sectoarele economiei, cele mai bune oportunitati de investiții și dezvoltare a afacerilor, care sunt bunele practici în atragerea resurselor umane specializate.

Sustenabilitatea și competitivitatea sunt în focusul evenimentului pe durata celor trei zile, legând toate industriile într-un efort comun de a continua dezvoltarea durabilă, de a furniza soluții, de a conecta afaceri, idei și oameni.

Ce măsuri ar trebui să ia România pentru a crește investițiile străine și pentru a determina investitorii să nu își relocheze capacitățile de producție în alte țări?

„România are o poveste de creștere excepțională în Uniunea Europeana, cu cea mai mare rată de creștere în primul trimestru din 2015 și a doua cea mai mare în al doilea trimestru. Această creștere ar trebui promovată continuu către investitorii străini, iar una din cele mai bune modalități de a face asta ar fi creșterea numărului de oferte publice inițiale (IPO) atât pentru companiile de stat cât si pentru cele private” – atrage atenția Mark Mobius, Executive Chairman, Templeton Emerging Markets Group. Mark Mobius va vorbi în prima zi a Foreign Investors Summit, pe 26 Octombrie.

„Trebuie să ne definim rolul pe care putem și dorim să îl jucăm. România are nevoie de stabilitate și predictibilate, ambele caracteristici majore pentru creșterea apetitului investițional. Aceste două criterii reprezintă baza reală pentru orice prognoză de creștere atât a companiilor, cât și a mediului economico-financiar” – Daniela Lulache, CEO, Nuclearelectrica, vorbitor în cadrul sesiunii dedicate energiei, pe 28 Octombrie.

„Accesul investitorilor străini ar putea fi facilitat de îmbunătăţiea infrastructurii, inclusiv prin creșterea gradului de absorbție a fondurilor UE. De asemenea, este nevoie de predictibilitate și transparență în ceea privește sistemul legislativ. În sfârșit, este important ca România să ia măsuri împotriva deficitului de imagine de care suferă pe plan internațional. Realitatea este adesea mult mai bună decât percepția avută despre România pe plan extern și este crucial ca noi toți împreună să facem cunoscut acest lucru.” – Eric Stab, President, Foreign Investors Council, vorbitor în cadrul sesiunii dedicate competitivității României în SEE și EU.

Printre vorbitorii care vor fi prezenți la ediția din 2015 a Foreign Investors Summit se regăsesc și: Angela Filote, Chief of Representation of the European Commission in Romania, Ludwik Sobolewski, General Manager, Bucharest Stock Exchange, Alexandru Nastase, Secretar de Stat, Ana Maria Mihaescu, Regional Manager, IFC, George Stan, Chief Investment Officer, Teamnet Group, Varujan Pambuccian, Member of the Commission for Information Technology and Communications of the Chamber of Deputies, Kostas Loukas, General Manager, Microsoft Romania, Nicolas Maure, General Manager, Dacia Renault Romania, Catalin Homor, Investment and Public Procurement Manager, Metrorex, Martin Zmelik, CEO, CEZ Romania Group.

Evenimentul se adresează reprezentanților din sectorul public și privat, persoanelor de decizie din companii, antreprenorilor, reprezentanților din ambasade, comunităților investitorilor străini și tuturor celor care doresc să-și dezvolte activitatea și să se conecteze la o audiență de business de top. Prima ediție a Foreign Investors Summit a fost gazda a peste 600 participanți din toate sectoarele economiei și domeniile de activitate, 14 comunități internaționale, 50 vorbitori de top, având în dezbatere peste 40 subiecte de interes.

Programul zilelor de eveniment este între 8:00 și 17:15, participanții putând alege în momentul înregistrării la care din dezbateri doresc să fie prezenți. Pentru mai multe detalii despre program și pentru a vedea toți vorbitorii invitați la eveniment, vizitați site-ul dedicat summit.business-review.eu.

Toți cei interesați să participe la Foreign Investors Summit se pot înregistra online pe site-ul evenimentului, completând formularul de înscriere sau contactând direct organizatorul, Business Review, la events@business-review.ro sau 031 040 09 31.

Parteneri ai evenimentului: Vodafone, CBRE, CEZ Group, Imobiliare.ro, Immofinanz, Lufthansa, Noerr, Oregon Park, Ploiesti West Park an Alinso Group development, Teamnet, Telekom, Titan Machinery, Ymens.

Bucuresti, 21.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *