free download 78 travel guides written by experts

Investitie pentru grupul FlorideLux in urma participarii la VentureConnect

În urma participării la evenimentul VentureConnect din noiembrie 2013, grupul FlorideLux anunță intrarea în acționariat a Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România, și BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de consultanță în fuziuni și achizitii. Ambii acționari controlează 35% din business-ul care operează magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar şi florăriile offline FlorideLux.

În urma negocierilor, două companii membre ale grupului BAC Investment Banking au intrat în acționariatul FlorideLux cu o participație de 25%, iar Mediafax cu o cotă de 10%.

Florăriile FlorideLux au o experiență de peste 10 ani pe piața din România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume.

Cu noua structură de acționariat, compania vizează consolidarea poziției deținute pe piața de floristică online din România și intrarea pe noi piețe, concomitent cu dezvoltarea sistemului de francize offline. În prezent, FlorideLux are florării francizate în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

"Participarea la VentureConnect din noiembrie 2013 a adus în atentia investitorilor intenția noastră de a dezvolta un nou model de business și în același timp de a continua strategia începută cu mai bine de 10 ani în urmă. Cred că VentureConnect te poate ajuta prin deschidere și mai mult de atât, în 5 minute, poți să faci o declarație de forță și să pui punctul pe I" spune Marius Dosinescu, CEO si Fondator FlorideLux.

Până în prezent, prin intermediul VentureConnect s-au finalizat alte două investiţii semnificative: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, iar în 2012 Bittnet Systems, un furnizor de servicii de training IT în reţele de comunicaţii, primit o investiţie din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român.

“Programul VentureConnect a fost gândit pentru a facilita contactul direct dintre investitori şi antreprenorii și a încuraja comunitatea antreprenorială în a genera proiecte cât mai sustenabile. În patru ani de la prima ediție și după selecția, mentoratul și creșterea unei comunități regionale active de peste 400 de companii, finanțarea FlorideLux este un exemplu excelent pentru antreprenorii români.”, declară Ana Maria Andronic, co-fondator VentureConnect.

Rolul noilor investitori în FloriDeLux.ro este de a potența business-ul prin implicarea în management și strategie, fără a se angaja însă pe partea operațională. Investițiile FlorideLux, care vor avea loc în perioada următoare, vor fi orientate către dezvoltare, marketing și comunicare, în paralel cu creșterea infrastructurii actuale. Extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor județelor țării, cu livrarea produselor în aceeași zi, în sistem propriu, este de asemenea unul din obiectivele grupului pe termen scurt.

„Achizița a 10% din FlorideLux e un pas natural făcut de Mediafax Group în segmentul serviciilor online. Suntem încrezători că această nouă investiție va potența dezvoltarea rapidă a sistemului FlorideLux, concomitent cu accelerarea celorlalte inițiative ale Mediafax în domeniul ecommerce-ului”, afirmă și Orlando Nicoara, director general Mediafax Group.

Aflat la ediția numărul nouă, evenimentul VentureConnect este programat pe 7 iulie 2014, la Connect HUB. Dupa modelul întâlnirilor organizate până acum, evenimentul VentureConnect va include două sesiuni de prezentări: prima parte este gandită pentru companiile mai mature ce au nevoie de o infuzie de capital mai substanțială, în cea de-a doua parte urmând prezentarile companiilor early-stage în căutarea unei investiții seed.

Mai multe informații despre participarea la eveniment, companiile prezente la întâlnirea din 7 iulie și participarea la VentureConnect, se găsesc pe site-ul www.ventureconnect.ro.

Bucuresti, 25.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *