free download 78 travel guides written by experts

Investitie de 7 milioane $ in BitDefender

Acţionariatul BitDefender se deschide prin atragerea unei investiţii de 7 milioane $. Această investiţie a fost fǎcutǎ pe baza estimǎrii la peste 100 milioane $ a valorii de piaţǎ a BitDefender şi va fi alocatǎ susţinerii expansiunii companiei la nivel global.

Investiţia este facutǎ de un grup de investitori privaţi români şi americani, cu o vastǎ experienţǎ în regiune şi în sectorul IT. Acest grup include şi manageri a două fonduri de investiţii (Romanian-American Enterprise Fund – RAEF şi Balkan Accession Fund – BAF), care gestionează peste 200 de milioane € în regiune şi au la activ numeroase tranzacţii de succes în servicii financiare, industrie, retail şi altele. Menţionăm investiţiile în Banca Românească, Banca Agricolă, Motoractive, Domenia Credit, Estima Finance, Certinvest, Jet Finance, Domo. Pe lângă resursele financiare alocate, investitorii vor ajuta BitDefender să atragă în viitor capital suplimentar şi vor susţine compania în demersul unei listări la una dintre bursele din România, Europa sau SUA.

Începând cu 2001, BitDefender a creat unele dintre cele mai rapide şi mai eficiente soluţii software de securitate IT, stabilind noi standarde pentru protecţia proactivă împotriva ameninţărilor informatice. Numeroasele premii acordate de-a lungul anilor de cele mai importante reviste de specialitate şi organizaţii din domeniu din Europa de Vest şi SUA, au poziţionat BitDefender ca un lider tehnologic pe piaţa globală, care oferă soluţii de avangardă în securitatea informaţiei. Prin reţeaua globală de parteneri si o prezenţă în peste 6000 de magazine, tehnologia BitDefender asigură protecţia împotriva viruşilor a peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi din mediul de business din peste 180 de ţări. BitDefender este totodată cel mai răspândit produs românesc în lume, fiind un portdrapel al inteligenţei tehnice româneşti.

“Ca investitori cu experienţă, am fost impresionaţi de modul în care expertiza şi pasiunea echipei BitDefender de a veni în întâmpinarea clienţilor săi interacţionează în deplină siguranţă cu lumea digitală în continuă schimbare, prin oferirea unor soluţii inovatoare de securitate” a declarat Horia Manda, Managing Partner RAEF şi BAF. “Produsele şi tehnologia BitDefender, recunoscute la nivel internaţional prin nenumărate premii şi certificări, au o poziţionare care permite companiei extinderea cu succes la nivel global într-o lume mereu în schimbare în ceea ce priveşte ameninţările informatice. Prin investiţia făcută, prin experienţa noastră vom contribui la această extindere”, a continuat Horia Manda.
“Pentru BitDefender, sprijinul oferit de această finanţare reprezintă oportunitatea de a face un nou pas către o poziţie de lider în noua lume a securităţii informatice”, a declarat Florin Talpeş, Preşedintele BitDefender. “Capitalul adus de experimentaţii investitori care ni s-au alăturat, va permite accelerarea extinderii BitDefender pe piaţa globală, permiţând accesul mai rapid şi pentru un număr mai mare de utilizatori la protecţia proactivă de top oferită de produsele noastre”, a concluzionat Florin Talpeş.

Bucuresti, 6.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *