free download 78 travel guides written by experts

Investitie americano-olandeza la Neogen

Neogen, cel mai vizitat site din Romania, are doi noi actionari: fondul de investitii Tiger Global Management (SUA) si Wouwer (Olanda). Suma investita si procentul obtinut de cele doua fonduri nu sunt facute publice, putem totusi mentiona ca sumele vehiculate in presa sint exagerate ­čÖé Tranzactia s-a semnat pe 7 mai.

Neogen este in prezent cel mai mare site de pe Internetul romanesc, din punct de vedere al numarului de vizitatori, potrivit Trafic.ro. Intrarea celor doua fonduri in actionariatul Neogen reprezinta o recunoastere a realizarilor de pana acum ale companiei.

Banii investiti vor merge catre:

    * clienti: BestJobs a inceput sa ofere posibilitatea de introducere de anunturi gratuite nelimitat pentru angajatori;
    * antreprenori: achizitii de site-uri precum faces.md sau colegi.ro vor fi urmate de altele, in Romania si din regiune;
    * creatorii de continut: neogen organizeaza o intalnire cu principalii bloggeri – Blogaria. In plus vom initia solutii de plata pentru creatorii de content video, pe Video.Neogen.ro;
    * angajati: am cumparat deja un Hummer care este folosit o saptamana de catre "angajatul saptamanii" ­čÖé

Calin Fusu: "Investitia Tiger/Wouwer nu va aduce schimbari semnificative in activitatea Neogen sau in viata mea personala. Voi locui in acelasi apartament inchiriat, mai ales ca este foarte aproape de birou. Vom lucra probabil cu totii mai mult decat pana acum, pentru ca sintem responsabili pentru investitia altor persoane."

Tiger Global Investment este un fond de investitii american care are in portofoliu participatii in actionariatul unor companii de referinta precum:

    * Google.com
    * Yandex: cel mai mare motor de cautare cu plata din Rusia
    * Mail.ru: al doilea portal ca marime si cel mai popular serviciu de email din Rusia
    * Mynet: cel mai mare portal din Turcia
    * Netinfo.bg: cel mai mare portal din Bulgaria
    * Seznam.cz – cel mai mare portal din Cehia;
    * Pacuj.pl: cel mai mare site de recrutare din Polonia
    * Baidu.com : cel mai mare serviciu de cautare din China;
    * Tencent.com – cel mai mare serviciu de messenger din China.

Wouwer este un grup de investitii infiintat de echipa care a fondat site-ul Allegro din Polonia, recent fuzionat cu QXL.com. Allegro.pl este cel mai mare site de licitatii din Polonia si al doilea in topul celor mai vizitate site-uri de licitatii din Europa, dupa eBay.

Fondatorii Neogen: Neogen a fost fondata in 2000 de patru tineri sub 26 de ani.

Calin Fusu (33 de ani in prezent)
Directorul general al firmei, este fost responsabil de strategia firmei: modelul de afaceri, politica de extindere. Nascut la Chisinau, Calin Fusu era la 16 ani student la ASE.

Andras Nagy (29 de ani)
Coordoneaza echipele de programatori. Este „creierul" din spatele produselor Neogen. A inventat o tehnica de „incarcare" recursiva a paginilor web, care este folosita pe toate site-urile Neogen si a fost preluata si de alte site-uri.

Lazlo Robert (29 de ani)
Acum se ocupa de administrarea bazei de date si a sistemului Intranet al companiei. Prima afacere a pornit-o la 16 ani, cand cumpara becuri dintr-o piata din Targu Mures si le vindea intr-o alta, cu profit.

Zoltan Bodo (29 de ani)
Cea mai recenta realizare: lansarea serviciului video.neogen.ro. Se ocupa de imbunatatirea serviciilor de pe www.club.ro. A conceput prima versiune a site-ului noi2.ro, al carui utilizator activ este si in prezent.

Neogen are peste 1,3 milioane de utilizatori inregistrati in Romania si peste 550,000 in Bulgaria si Serbia.

Bucuresti, 6.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *