free download 78 travel guides written by experts

Invatam de mici sa fim prevazatori

Prezentarea campaniei :”Invatam de mici sa fim prevazatori”

Campanie: “Invatam de mici sa fim prevazatori”
Client: Politia Capitalei & ISMB
Finantator: POLICOLOR S.A. & ANSIT
Perioada: 15.09.2004 – 15.06.2005
Echipa PR: AdEntity, affiliate of Chime Communications UK

La solicitarea Brigazii Rutiere a Capitalei si a Serviciului Prevenire din cadrul Politiei Capitalei, agentia Adentity a conceput o campanie sociala pe teme de educatie rutiera si civica, avand ca target copiii scolari din clasele I-VIII care invata in Municipiul Bucuresti. La scurt timp de la prima prezentare s-au alaturat Programului “Invatam de mici sa fim prevazatori” si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in calitate de implementator si beneficiar. Reusita Programului se datoreaza in mare masura  finantatorului POLICOLOR S.A. care a suportat cheltuielile de tipar si cele ocazionate de organizarea conferintelor de presa dar mai ales a oferit “stimulentul”, constand in renovarea scolii castigatoare a concursului pentru cea mai buna compunere pe teme de educatie rutiera si civica.

Obiective:

Scaderea numarului de accidente rutiere cauzate de catre copii, avand ca victime copiii. In subliminal, implicarea SC POLICOLOR SA in viata comunitatii prin grija manifestata fata de copii.

Strategie si plan:

Comunicarea directa catre targetul format din copii cu varste intre 7 si 14 ani s-a facut prin intermediul materialelor tiparite, concepute la cel mai accesibil nivel de intelegere pentru acestia. Astfel, au fost tiparite 2.000 de postere, 100.000 de orare si 100.000 de caiete. Orarele contineau reguli de circulatie si reguli de conduita civica iar caietele au fost structurate in doua capitole. Primul capitol a reprezentat doua povestioare cu morala- una pe teme rutiere si alta pe teme civice, iar al doilea capitol a fost reprezentat de spatiul destinat compunerilor pe care copiii urmau sa le realizeze si sa le transmita catre organizatori. Pentru cointeresarea efectiva a “oamenilor mari” din scoli, POLICOLOR a oferit un premiu constand in renovarea scolii din care provine cea mai buna compunere.

 Programul a demarat la data de 15 septembrie, odata cu inceperea scolii, printr-o conferinta de presa organizata la sediul Politiei Capitalei, la care au participat printre altii seful Politiei Capitalei Chestor Marian Tutilescu, Inspector General al ISMB Profesor Daniela Nedelcu, Presedintele ANSIT Cristian Rizea, Directorul General POLICOLOR SA Ivan Sokolov, reprezentanti ai Ministerului de Interne si ai Ministerului Educatiei.

In luna care a urmat, ofiteri de politie si inspectori scolari au repartizat materialele tiparite in cele 165 de scoli cuprinse in Program dupa care, printr-o circulara emisa de ISMB, o ora pe luna a fost destinata exclusiv educatiei rutiere si civice. Cu aceasta ocazie 211 ofiteri ai Politiei Capitalei au participat in scoli, alaturi de inspectori scolari si profesori, la orele de dirigentie, explicandu-le copiilor detaliat regulile de circulatie si de conduita civica. Conform datelor furnizate de ISMB, peste 87.000 de copii au beneficiat de Programul “Invatam de mici sa fim prevazatori”.

Concursul  de compuneri s-a derulat dupa reguli stricte impuse de Inspectoratul Scolar. Astfel, au intrat in concurs 572 de lucrari din care in final au fost selectionate 30. Lucrarile au fost sigilate astfel ca cei castigatori sa fie cunoscuti numai cu ocazia festivitatii finale. Juriul a fost format din profesori de limba romana si politisti iar nota finala a fost formata din media notelor pentru compunerea pe teme de circulatie, compunerea pe teme de educatie civica si nota la limba romana. Trei dintre lucrari s-au clasat pe podium la o diferenta de un punct una de cealalta.

Marea finala a avut loc pe 15 iunie, in ultima zi de scoala, la Palatul Copiilor si a adunat in sala aproximativ 200 de copii si parinti din cele 30 de scoli finaliste precum si numerosi oficiali ai Politiei Capitalei, ISMB, ANSIT, POLICOLOR, jurnalisti. Nu a lipsit trupa Kiss care reprezinta imaginea Politiei Romane alaturi de impresarul lor Dinu Maxer. Deoarece punctajul a fost ata de strans, Ivan Sokolov a oferit din partea POLICOLOR si premiul doi canstand in renovarea terenului de sport al scolii din care a provenit lucrarea, iar Cristian Rizea a acordat din partea ANSIT, cate o un loc in tabara la Poiana Brasov pentru cei trei copii premianti.

Evaluare:

Presa a reflectat evenimentul atat la demararea Proiectului cat si pe parcurs iar la final ziare importante au relatat despre succesul Programului “Invatam de mici sa fim prevazatori”. Deasemenea, au fost difuzate striri pe posturile de radio “de Bucuresti”. De remarcat ca in 90% dintre materialel difuzate de mass media a fost mentionat si numele finantatorului POLICOLOR, fara ca acest lucru sa fie considerat “publicitate mascata”.

Rezultate:

Succesul campaniei este evidentiat prin cifrele oferite de Brigada Rutiera a Capitalei, astfel: accidentele rutiere cu victime copii, cu varste intre 7 si 14 ani, de pe raza Municipiului Bucuresti, au scazut in anul scolar 2004-2005 cu 30% fata de anul de comparatie 2003-2004!.
Din acest motiv si la rugamintea Chestorului Marian Tutilescu, Ivan Sokolov, Director General Policolor SA, a decis sa finanteze extinderea Programul “Invatam de mici sa fim prevazatori” la nivel national.
 Recunoscandu-i-se meritul in acest Program, Ivan Sokolov a fost invitat sa inmaneze un important premiu la Gala “Superlativele Tineretii 2005”, alaturi de alte personalitati precum Constantin Balaceanu-Stolnici sau Traian Basescu.

Ambele obiective au fost indeplinite!

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *