free download 78 travel guides written by experts

Invata de la Winnie cum graba strica treaba

Povestea Annettei Herzog, "Winnie, melcuşorul cel grăbit", este un prilej foarte bun de a-i învăţa pe cei mici o nouă lecţie: importanţa răbdării. Printr-o lectură plăcută, înainte de culcare, părinţii le pot explica celor mici valoarea lucrurilor făcute fără grabă.

Melcuşorul Winnie se trezeşte dis-de-dimineaţă şi porneşte grăbit spre mare, cu un coş plin de bunătăţi. Visează la un picnic pe malul mării şi la o bălăceală bună. Pe drum, se întâlneşte cu broscoiul, ciocănitoarea, cârtiţa şi cu ieduţul, care, entuziasmaţi de idee, i se alătură pe rând. Dar toţi ceilalţi merg mult mai repede decât Winnie, iar el rămâne singur, în urmă, necăjit că n-a putut să ţină pasul cu prietenii lui.

Până la urmă, totul se termină cu bine pentru Winnie. Din senin, începe ploaia, iar şuvoaiele de apă formează lângă el o băltoacă, tocmai bună pentru baie. În schimb, prietenii lui se întorc din drum, adăpostindu-se de ploaie şi, desigur, fără să fi ajuns la mare.

Astfel, povestea lui Winnie le arată celor mici cum graba nu aduce nimic bun, iar păstrarea ritmului propriu este de cele mai multe ori cheia succesului.

Ilustraţiile pline de prospeţime, realizate de Evelyn Daviddi, conturează latura amuzantă a poveştii. Talentul tinerei ilustratoare este recunoscut în toată lumea, ea colaborând cu numeroase edituri de cărţi pentru copii din Italia, Germania, Spania, Austria, Statele Unite şi Taiwan.

Cartea, recomandată copiilor între 3 şi 8 ani, este disponibilă pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la un preţ special de 17 lei, beneficiind de o reducere de 30%.

Bucuresti, 23.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *