free download 78 travel guides written by experts

Inundatii in Balcani: Ajutor de urgenta si misiune de salvare trimisa de VIER PFOTEN in Serbia

Circa 60 de tone de hrană pentru animale de fermă și de companie au fost deja distribuite în zonele lovite de catastrofă

Sute de fermieri din regiunea sârbă Obrenovac, grav afectată de inundațiile catastrofale din ultima vreme, se bazează în aceste zile pe ajutoarele primite de la organizația VIER PFOTEN pentru a asigura supraviețuirea animalelor lor. În urmă cu o săptămână, VIER PFOTEN a trimis în regiune o echipă internaţională de 20 de medici veterinari și specialiști în logistică, inclusiv din România, care distribuie hrană și acordă asistență medicală de urgență.

Echipa VIER PFOTEN și-a stabilit cartierul general în satul învecinat Zvecka, unde medicii operează în clinici mobile și de unde sunt trimise echipe mobile cu bărci pneumatice pentru salvarea cât mai multor animale.

Vestea s-a răspândit repede printre fermierii locali, iar peste 600 de oameni s-au înscris pe listele de distribuire a hranei pentru animale. În week-end, afluxul de localnici a fost atât de mare, încât poliția locală a fost nevoită să intervină pentru a asigura ordinea. ”Până acum, echipa noastră logistică a reușit să distribuie circa 60 de tone de hrană pentru vacile, porcii, găinile, câinii și pisicile din regiunile izolate de ape. Această regiune nu a mai experimentat vreodată astfel de inundații.”, explică Dr. Amir Khalil, coordonatorul misiunilor de salvare ale VIER PFOTEN. Echipa organizatiei este susținută și de un grup de voluntari sârbi extrem de activi, care facilitează comunicarea echipei cu localnicii.

Chiar și la zece zile după inundațiile devastatoare, accesul în regiunea Obranovac este în mare parte restricționat, iar mulți oameni nu au primit încă permisiunea de a se întoarce la casele lor. Lăsate în urmă, multe animale de companie pot supraviețui în aceste zile doar datorită voluntarilor locali și misiunii VIER PFOTEN. Membrii echipei de salvare se deplasează cu bărci pneumatice pentru a identifica și apoi acorda primul ajutor animalelor de fermă sau companie, costând în hrană, apă și, unde e necesar, asistență medicală. Mai mulți câini au fost deja salvați din zonele inundate, fiind tratați medical, vaccinați antirabic și returnați proprietarilor.

Peste 100 de animale au fost vaccinate împotriva rabiei. Temperaturile au crescut, iar cadavrele animalelor ucise de viitură nu au fost încă ridicate, fapt ce ridică riscul unei epidemii. La cererea autorității sanitar-veterinare sârbe, VIER PFOTEN va oferi consiliere privind prevenirea apariției epidemiei.

VIER PFOTEN a fost solicitată oficial de guvernul de la Belgrad să intervină, imediat după dezastru provocat de inundații, fiind singura organizație pentru protecția animalelor acceptată în zonă. Misiunea se desfășoară în strânsă colaborare cu ministerul sârb al Agriculturii și Facultatea de medicină veterinară din Belgrad.

De ani de zile, VIER PFOTEN se implică în acțiuni de salvare în situații de urgență, fiind prezentă în numeroase regiuni afectate de dezastre, precum Bagdad (după Războiul din Golf), Sri Lanka (după tsunami), Samburu/Kenya (seceta devastatoare); Pakistanul afectat de inundații, Egiptul de după revoluție sau Filipine după trecerea taifunului Haiyan. În cazul unei catastrofe nanturale, câteva zile pot face diferența între viață și moarte. Echipa noastră oferă sprijin rapid și direct – salvând și evacuând animalele, oferind tratament mecal și vaccinuri, distribuind hrană și construind adăposturi de urgență. La locul dezastrului, cooperăm direct cu agențiile locale de intervenție, oferind experiența acumulată de-a lungul anilor.

Belgrad/Obranovac / Bucuresti, 27.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *