bucharest tech week 2021

INTUITEXT sustine Olimpiadele Nationale ale Romaniei

Informaţii în timp real – pe Internet

În perioada 15 – 21 aprilie 2006 se desfăşoară etapa naţională a Olimpiadelor Şcolare. INTUITEXT, divizia de software educaţional a Softwin prezintă în timp real informaţii complete legate de desfăşurarea tuturor olimpiadelor naţionale, prin portalul concursurilor şi olimpiadelor din România, www.olimpiade.ro. INTUITEXT este şi sponsorul oficial al olimpiadei naţionale de matematică şi al lotului olimpic de matematică al României.

www.olimpiade.ro este singurul loc unde se pot găsi în timp real informaţii despre participanţii, subiectele şi rezultatele olimpiadelor la peste 30 de discipline şcolare. Aproape 50.000 de vizitatori: olimpici, profesori şi părinţi  au accesat portalul în martie 2006, de două ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2005.

Portalul a lansat, în premieră în acest an, o funcţionalitate inedită: „Pagina Olimpiadei tale”, dedicată celor care organizează olimpiadele. Ca o noutate în România, fiecare organizator (inspectorat sau şcoală) poate să-şi facă vizibil concursul prin crearea propriei pagini web în cadrul olimpiade.ro, utilizând un şablon intuitiv, care necesită cunoştinţe minime de operare ale calculatorului. În funcţie de profilul olimpiadei, fiecare organizator poate personaliza pagina respectivă, adăugând noi informaţii utile.
Tot din acest an, www.olimpiade.ro îi va încuraja pe participanţi să împărtăşească şi altora din experienţa lor la Olimpiade. „Fii vedeta olimpiadei tale!” este un concurs prin care se premiază cele mai bune relatări şi fotografii ale participanţilor. Un calculator personal de tip PDA va merge către elevul cu cea mai interesantă relatare de la o olimpiadă naţională şi o imprimantă foto către cel care va trimite cea mai frumoasă fotografie de la concursuri.

„Ne-am gândit să facem un mare grup al celor care au preocupări pentru pregătirea de performanţă, elevi şi profesori, indiferent de domeniul de activitate pe care îl abordează. Toţi prietenii noştri de pe olimpiade.ro vin să se întâlnească, să se sfătuiască, să ia materiale valoroase, în sprijinul pregătirii lor. Mai nou, olimpiade.ro face o analiză a calităţii concursurilor, aduce impresii şi imagini, generează concursuri, publică rezultatele celor mai buni. Olimpiade.ro este o oglindă a şcolii de performanţă din România”, a declarat Măriuca Talpeş, directorul diviziei INTUITEXT a Softwin.

Despre SOFTWIN
SOFTWIN susţine învăţământul românesc prin numeroase iniţiative, dintre care se remarcă crearea portalurilor www.didactic.ro şi www.olimpiade.ro şi lansarea Lecţiilor Interactive Intuitext, “Proiectul cu cel mai bun produs educaţional din 2003” la gala premiilor IT&C din România. De curand, compania a lansat un proiect de anvergura, intreaga colectie de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic, un produs unic la nivel mondial.

SOFTWIN este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 650 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde SOFTWIN, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri. SOFTWIN are reprezentante externe in Germania, Spania, Marea Britanie si SUA.

Bucuresti, 19.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *