metalshow

INTUITEXT si INA – parteneri in instruirea functionarilor

din administraţiile publice

INTUITEXT implementează platforma de instruire INTUITEXT eLearning Suite pentru Institutul Naţional de Administraţie şi Centrele Regionale de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală.

Colaborarea dintre INTUITEXT, companie din grupul Softwin şi Institutul Naţional de Administraţie a început în decembrie 2007 în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Phare al Uniunii Europene. „Modernizarea administraţiei publice din România presupune în primul rând ca funcţionarii publici să aibă acces rapid la informaţie şi la programe de instruire. În anul 2008 ne dorim să ne implicam în mai multe proiecte de eLearning prin care să susţinenem modernizarea sectorului public, oferind soluţii de instruire care au în centru două valori importante pentru funcţionarul public: transparenţa şi profesionalismul”, a declarat Măriuca Talpeş, Director General INTUITEXT. Implementarea solutiei de eLearning prin care funcţionarii publici să poată urma programele de formare continuă şi dezvoltare profesională cu ajutorul calculatorului face parte din strategia Institutului Naţional de Administraţie.
„Dorim ca până la sfârşitul anului să putem oferi cel puţin trei cursuri în sistem eLearning şi în doi ani 80% din cursurile de scurtă durată să se desfăşoare online. În acest fel, un număr mai mare de funcţionari publici vor avea acces la diverse forme de pregătire continuă”, a declarat Dragoş Dinca, Director General INA. Integrarea în Uniunea Europeană impune o reformă în sistemul administraţiei publice prin care funcţionarii publici din România să aibă acces permanent la noile prevederi, strategii şi programe europene. „Practica de pregătire online în administraţia publică este destul de nouă în Europa şi putem spune că prin această implementare suntem cu un pas înaintea multora”, a mai adăugat Dragoş Dinca.

Beneficiile aduse de platforma de instruire INTUITEXT eLearning Suite în instruirea funcţionarilor publici sunt reprezentate de accesul rapid la cursurile online indiferent de timp sau locaţie, creşterea rapidităţii transmiterii reglementărilor şi procedurilor noi şi a flexibilităţii sistemului de training, testarea periodică a funcţionarilor, creşterea calităţii training-urilor şi foarte important, diminuarea cu aproximativ 40% a costurilor legate de instruirea funcţionarilor publici. De asemenea, platforma de eLearning oferă rapoarte detaliate şi analize în ceea ce priveşte performanţele funcţionarilor publici care urmează cursurile.
„Ne propunem să susţinem eforturile materiale şi umane implicate în procesul de dezvoltare a capacităţii de formare în administraţia publică, printr-o soluţie de eLearning flexibilă, modernă şi completă, aliniată la procedurile, standardele şi modul de lucru europene. Scopul final este creşterea satisfacţiei cetăţeanului şi a eficienţei operaţionale a funcţionarului public”, a declarat Laura-Elena Duţă, Corporate eLearning Product Manager în cadrul INTUITEXT.

Bucuresti, 13.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *