free download 78 travel guides written by experts

INTUITEXT a organizat primul concurs online

de geometrie din România

Divizia de software educaţional a Softwin, INTUITEXT, liderul pieţei româneşti de software educaţional, a organizat primul concurs online de geometrie din România. Evenimentul a avut acces liber şi s-au înscris aproape 3000 de elevi şi 1000 de profesori de matematică, pe parcursul a două zile de testare.

La acest concurs, găzduit de site-un web al INTUITEXT (www.intuitext.ro) au participat chiar şi elevi şi profesori din Republica Moldova, respectiv şase elevi şi cinci profesori de matematică. În cele 2 zile, participanţii au trebuit să rezolve 15 probleme de geometrie cu grade diferite de dificultate, într-un timp limitat. Problemele s-au axat pe latura practică a geometriei şi au testat cunoştinţele dobândite, dar şi atenţia şi isteţimea participanţilor.

“Este primul dintr-o serie de concursuri online ce vor fi organizate de INTUITEXT. Succesul acestei iniţiative şi interesul manifestat de şcoli şi de elevi ne îndreptăţesc să credem că la ediţiile viitoare, numărul concurenţilor înscrişi va stabili noi recorduri”, a declarat Sorin Guleac, Brand Manager INTUITEXT.

Concursul s-a intitulat “Secretul lui Euclid”, ideea fiind preluată de la cea mai recentă colecţie de software educational INTUITEXT: “Geometria: între joc şi nota zece”, colecţie ce conţine produsele “Secretul lui Euclid” şi „Provocarea Faraonului”. Deşi evenimentul s-a desfăşurat în prag de vacanţă, numai în Bucureşti au participat 364 de elevi şi 104 profesori, iar răspunsul din ţară a fost pe măsură: din judeţul Constanţa au intrat în concurs 251 de elevi şi 49 de profesori, din Braşov 249 de elevi şi 36 de profesori, din Suceava 172 de elevi şi 42 de profesori, din Mureş 159 de elevi şi 26 de profesori.

Aceste concursuri pot fi considerate un indicator semnificativ pentru starea învăţământului românesc, o dovadă în plus că există interes atât din partea profesorilor cât şi a elevilor pentru lecţiile interactive.

Deşi se vehiculează ideea că tânăra generaţie petrece prea mult timp în faţa televizorului şi a computerului (în scopuri cu precădere distractive), concursul organizat de INTUITEXT a dovedit că elevii sunt interesaţi şi de educatie. Cert este că Internetul şi computerul pot fi folosite în scopuri serioase, educative şi de competiţie. Prin astfel de initiative, şi pentru elevii români, Internetul poate deveni un mediu de testare şi evaluare a cunoştinţelor, nu numai un loc de petrecere a timpului. 

Acest eveniment este numai începutul unei serii de concursuri online gratuite cu scopuri pur educative ce vor fi organizate de INTUITEXT. Pentru cei doritori să-şi încerce puterile, subiectele pot fi consultate online la www.intuitext.ro/concurs

Bucuresti, 19.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *