free download 78 travel guides written by experts

Intreprinzatorii romani vor fi reprezentati in conducerea organizatiei de afaceri a PPE

Întreprinzătorii români vor fi reprezentaţi în conducerea organizaţiei de afaceri a Partidului Popular European de către Uniunea Naţională a Patronatului Român. Preşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ, a fost ales ieri, în funcţia de vicepreşedinte al Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul PPE (SME Union of EPP), iar reprezentantul patronatului la Bruxelles, Nelu Neacşu, a devenit noul co-trezorier al organizaţiei europene. Nominalizarea echipei de conducere a SME UNION a fost facută de către noul preşedinte al organizaţiei, dl Peter Jungen, a cărui alegere a avut loc, în urmă cu două săptămâni, la Atena.

Conducerea SME UNION of EPP este asigurată de dl Peter Jungen- preşedinte, dl Karlheinz Kopf – co-preşedinte şi şase vicepreşedinţi, aleşi cu un mandat de doi ani, 2009-2011. Noua echipă a SME UNION îşi propune elaborarea unui plan economic de susţinere a IMM-urilor în perioada crizei şi îmbunătăţirea sistemului de comunicare între antreprenori şi factorii de decizie din Parlamentul European.

Numirea preşedintelui UNPR vine în urma unei activităţi de patru ani în cadrul organizaţiei europene. UNPR este membru al SME UNION of EPP din anul 2005. În mai 2007 preşedintele UNPR a fost co-optat în bordul de conducere al organizatiei, pozitie din care a coordonat numeroase activitati de reprezentare a Romaniei in forurile politice si economice europene. În calitate de membru al bordului de conducere, Marian Petre Milut a luat parte la şedinţele de redactare a celor mai importante rezoluţii adoptate de PPE cu privire la situatia economică din Uniunea Europeană şi a susţinut punctele de vedere ale întreprinzătorilor români.

“SME UNION a ales pentru prima dată un reprezentant din România într-o funcţie de conducere. Sperăm că acest lucru va permite o reprezentare mai eficientă a mediului de afaceri românesc la cel mai înalt nivel de decizie. În acest moment, SME Union este singura organizaţie de afaceri cu un bord de conducere din care fac parte parlamentari europeni ai grupului popular, fapt care ne va permite susţinerea intereselor României atât în plan economic cât şi politic la nivel european” a declarat Marian Petre Miluţ.

SME UNION of EPP este formată din liderii patronatelor din peste 30 de ţări, membrii săi având dreptul de a participa la evenimentele politice organizate de PPE.

Bucuresti, 22.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *