free download 78 travel guides written by experts

Intrebare: cum citim o carte

aflata intr-o biblioteca oriunde in lume?

Raspuns: simplu!

    Sa citesti o carte tiparita din orice biblioteca din lume? Pare fantezist…

    … si ce daca. Pentru ca Marketing I.T. – un cabinet de asistenta, consultanta si servicii pentru programe de dezvoltare din Bucuresti, a realizat solutia – ROboLib2006 – Robotul pentru citirea on-line a cartilor tiparite, existente fizic – nu digital, in rafturile unei biblioteci.

Un sistem pentru biblioteci de orice dimensiune, care poate fi utilizat si acasa daca ai o biblioteca suficient de mare si lucrari de cert interes. Posibilitatea de a oferii o gama completa de servicii on-line de cea mai inalta calitate. Un mod excelent de a face bani din oferirea de servicii de o utilitate extraordinara legate de accesul la cartile care inca nu au fost transpuse in format digital. O tehnologie ca va creste exponential numarul de carti transpuse in format digital si care va scurta tot exponential timpul in care majoritatea lucrarilor tiparite pana acum le vom gasi in librarii digitale urmare utilizarii ROboLib2006.

Cum decurg lucrurile? Foarte simplu. Un solicitant intra pe o aplicatie web gratuita sau platita cu credite unde are acces la catalogul lucrarilor dintr-o retea internationala de librarii. Identifica titlurile dorite si lanseaza o prima cautare care are ca rezultat lista bibliotecilor unde se afla cartile dorite, informatii despre acestea – autori, editura, tiraj, anul aparitiei, editia, etc. si cuprinsul acestora, eventual listele index daca exista (persoane, materii, tabele, imagini, bibliografie, etc.). Timpul de raspuns al sistemului depinde de dimensiunea listei de lucrari, de existenta in format digital la data solicitarii a cuprinsului si a listelor index si de gradul de solicitare a sistemului la data respectiva.

Functie de nivelul implementarii solutiei (mai complex mai scump, mai simplu mai ieftin) raspunsul poate veni in cateva minute sau in mai multe ore. Dupa ce se consulta cuprinsul lucrarilor se emite a doua cerere in care se precizeaza paginile din fiecare lucrare care sunt de interes pentru documentarea facuta. Cererea se distribuie server-elor bibliotecilor care gazduiesc lucrarile in cauza. Acestea comanda si controleaza ROboLib2006 din fiecare sala cu carti. Robotul extrage cartile din rafturi, selecteaza paginile cerute, le scaneaza si trimite imaginile la server. Acesta poate lansa o aplicatie OCR daca s-a cerut apoi realizeaza o arhiva comprimata cu toate materialele pregatite pe care o trimite solicitantului. Asta-i tot! Va dorim lectura placuta.

===================================================================

2006 este an aniversar pentru Marketing I.T. Astfel pe 30 martie s-au implinit 5 ani de la infiintarea societatii. Tot anul acesta aniversam si 30 de ani de preocupari in sfera cunoasterii si comunicarii. Pionieri prin definitie, realizarile noastre de pana acum se refera mai putin la rezultate financiare deosebite – situatie datorata caracterului de pionierat al proiectelor noastre si unor conjuncturi nefavorabile – si mai mult la portofoliul constituit din peste 80 de proiecte de investitii si cercetare, cuprinzand lucrari ce presupun investitii plecand de la cateva mii de EURO si ajungand la proiecte grele, cu miza mondiala, care necesita eforturi financiare de zeci de milioane de EURO.

Proiectele lansate pana acum sunt:

1.    "Retea Nationala de Panouri Electronice de Afisaj cu LED-uri – PEA pentru publicitate interioara si exterioara si comunicari publice",
2.    "Centre 3Dinteractiv" – o investitie externa pe care o promovam in Romania,
3.    "Solutia wireless pentru sali de conferinte – MINSH",
4.    "Program pentru modernizarea globala a comunicarilor mondiale si translator universal intre limbile pamantului",
5.    ROboLib2006
6.    "Echipament de protectie individuala pentru impactul cu obiecte dure" – o solutie pentru calatoria cu vehicule diverse, 
7.    "Solutie constructiva pentru industria de autovehicule care creste semnificativ siguranta calatorilor in timpul deplasarii" – o solutie care daca ar fi existat mai de mult nu am fi avut dramele care ne-au indoliat sufletele in ultimul timp.

Dedic ultimul proiect prietenului meu Stefan, mort intr-un astfel de accident cu multi ani in urma precum si ultimelor victime ale acestor accidente de anul trecut si de anul acesta.

Alte realizari importante:
·    – invitatia onoranta de a face in Romania in parteneriat cu o firma nordamericana, lider mondial in domeniul tehnologiilor informatice, o investitie in valoare de peste 3 milioane USD, la momentul cand resursele noastre financiare erau zero (in toamna lui 2004).

·    – invitatia onoranta de a participa impreuna cu un grup select de 62 de specialisti in cercetarea stiintifica din intreaga tara la lucrarile unei sesiuni a programului de definire a viziunii in problema Strategiei Nationale de Cercetare- Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2007-2013 – //www.strategie-cdi.ro

In final avem placerea sa anuntam programul Retea Nationala de Competente pentru Programe de Dezvoltare – RNCPD, un program care doreste sa stimuleze spiritul si cultura asociativa si constructia personala socio-profesionala – constructia de cariera. La acest program sunt invitate organizatii legale de orice fel si persoane fizice.

Legat de toate acestea mentionam ca orizontul de investitii bazat pe capitalul  detinut la nivelul asociatilor Marketing I.T. ne permite sa vorbim de programe de investitii in parteneriate de circa 3 milioane de EURO pentru urmatorii doi ani. Fara sa includem aici veniturile pe care le asteptam din brevete.

Bucuresti, 31.03.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *