free download 78 travel guides written by experts

Între timp. Amintiri din casa Cezarului

Daniel Barbu
Editura Litera

Colecția Kronika a editurii Litera s-a îmbogățit recent cu volumul lui Daniel Barbu intitulat ” Între timp. Amintiri din casa Cezarului”.

Cartea conține o seamă de materiale scurte scrise între 2012 și 2016 care acoperă subiecte variate. De la modul în care Daniel Barbu a reușit să pună bazele Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București și până la numeroase acțiuni politice, toate se regăsesc în volumul de față. Veți întâlni menționări ale multor oameni politici cunoscuți, veți remarca dezbaterea în articolele din carte a unor subiecte care au ținut prima pagină a ziarelor în anii precedenți și veți putea pătrunde în culisele unor evenimente politice prezentate din perspectiva autorului implicat direct.

 Între timp. Amintiri din casa Cezarului Daniel

Daniel Barbu este doctor în istorie, filozofie și teologie. A fondat Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București în 1995, a fost ministru al culturii între 2012 și 2013 și membru al Senatului României și a publicat numeroase cărți de a lungul timpului.

“Am adunat în această carte toate firimiturile care au căzut sub masa istoriei politice a anilor 2012-2016 în dreptul locului în care s-a întâmplat să fiu așezat. La origine, unele dintre însemnările culese în acest volum au fost însemnări pregătitoare pentru un raport despre starea democrației, altele au fost discursuri, conferințe, prefețe sau interviuri, câteva au fost publicate la vremea lor în diferite forme. (…)

Amintirile mele ar semăna Mai degrabă cu niște scene de gen în care personajele se caracterizează singure prin atitudini, gesturi și cuvinte așa cum le-am ținut minte. ”

“Vocația profesorului și cea a politicianului se întâlnesc în refuzul de a transforma cuvintele în promisiuni și faptele în ficțiuni. “(p. 48)

RECOMANDAM:  Oscar Wilde pentru blazaţi - 99 de pilule de înţelepciune pentru fericirea de aici şi acum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *