free download 78 travel guides written by experts

Intre F. Scott Fitzgerald si Alfred Hitchcock – un thriller fascinant

DUBLĂ CONSTRÂNGERE
de Chris Bohjalian

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Când Laurel Estabrook, studentă în al doilea an la colegiu, este atacată în vreme ce se plimba cu bicicleta pe un drumeag din Vermont, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Până atunci o fată deschisă şi înconjurată de prieteni, Laurel îşi găseşte refugiul în fotografie şi începe să lucreze ca voluntară, apoi, după terminarea colegiului, ca angajată a unui adăpost pentru oamenii străzii. Acolo îl cunoaşte pe Bobbie Crocker, un bătrân suferind de schizofrenie, a cărui singură avere este o cutie de fotografii pe care o ţine departe de ochii curioşilor. Când Bobbie moare pe neaşteptate, Laurel descoperă că poveştile acestuia erau adevărate: Bobbie Crocker fusese cândva un fotograf de succes, care lucrase cu personaje legendare precum Chuck Berry, Robert Frost şi Eartha Kitt.

Pe măsură ce fascinaţia lui Laurel faţă de viaţa lui Bobbie începe să se transforme în obsesie, ea devine convinsă că unele dintre fotografiile acestuia dezvăluie un secret de familie întunecat, adânc ascuns. Iar căutarea adevărului o va purta într-un joc mortal, de-a şoarecele şi pisica.

Traducere de Irina Bojin
ISBN: 978-973-102-315-1
Format: 15×23 cm; 352 pagini
Cartonată cu supracopertă
Preţ: 49,90 lei
Colecţia: Thriller Leda

Recomandat de: elefant.ro

CHRIS BOHJALIAN a scris treisprezece romane de mare succes, între care Before You Know Kindness, The Buffalo Soldier, Skeletons at the Feast, The Law of Similars şi mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurând pe poziţii de top în lista de bestselleruri a ziarului New York Times. Romanul Midwives a fost declarat „Cea mai bună carte” de Publishers Weekly şi inclus pe lista de preferinţe a Clubului de lectură al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse în peste douăzeci şi cinci de limbi şi două dintre ele — Midwives şi Past the Bleachers — au fost ecranizate. În 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuieşte în Vermont cu soţia şi fiica lui.

Mai multe detalii pe: www.chrisbohjalian.com.

„Cel mai captivant şi mai bine scris thriller psihologic pe care l-am citit vreodată.
Are oroarea pură din Tăcerea mieilor, fiind totodată şi cel mai îndrăzneţ, mai personal şi mai puternic roman de până acum al lui Bohjalian.

Dublă constrângere este capodopera lui, cartea pentru a cărei scriere s-a născut.” – Howard Frank Mosher

,,Construită cu măiestrie şi plină de sentimente intense… Bohjalian se joacă cu minţile noastre într-un mod care în final îl evocă nu pe F. Scott Fitzgerald, ci pe acel maestru al ocolişurilor şi suspansului, Alfred Hitchcock.” – The Miami Herald

„Un mister ancorat în suferinţă, o poveste dureroasă despre influenţe literare, amăgiri, obsesii.”– Gregory Maguire

„Un puzzle fascinant… o întreprindere riscantă pentru autorul de bestselleruri Bohjalian… care reuşeşte să ducă la bun sfârşit o premisă complicată şi uimitoare.” – Publishers Weekly

Bucuresti, 02.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *