metalshow

Intre Dumnezeu si cosmos

Panikkar Raimon
Editura Herald

"Pe mine ma intereseaza realitatea pur si simplu. Daca religia sau religiosul nu sunt dimensiunea de profunzime a realitatii insasi, ele nu sunt decat suprastructuri adaugate la ceea ce exista – in definitiv, nimic mai mult decat o institutie care va fi acolo, in cel mai bun caz pentru a va ajuta, in cel mai rau pentru a va deranja sau plictisi." (p 9)

Iata o prima declaratie – plasata, firesc, chiar la inceputul cartii de fata. In fapt parte a raspunsului la prima intrebare adresata lui Panikkar Raimon intrucat da, intreaga lucrare este practic o colectie de intrebari si raspunsuri structurate atent pe anumite capitole pentru a fi mai usor de urmarit pentru cititor.

Volumul se constituie asadar intr-un veritabil dialog plin de intelesuri, raspunsurile dezvaluind conceptia autorului, gandirea lui si oferind perspective interesante cititorilor. O lucrare deosebit de interesanta, o prezentare bine realizata pe care o gasiti pe siteul editurii si idei, ganduri la care merita sa meditati.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *