free download 78 travel guides written by experts

Intra in mintea victimei pentru a putea gasi criminalul: un roman politist neobisnuit!

«Lars Kepler isi captiveaza cititorii la fel cum o face Stieg Larsson cu seria Millennium… Am incercat sa ghicesc printre randuri, urmarind stilul, ce mare autor suedez s-ar putea ascunde in spatele pseudonimului Lars Kepler. Cine este cel care a reusit sa creeze unul dintre cele mai bune romane politiste pentru care mi-am sacrificat o noapte sanatoasă de somn.» (Norrköpings Tidningar)

SUB HIPNOZA

Autor: Lars Kepler
Traducere din suedeza si note de Elena-Maria Morogan
Pagini: 664
Pret : 49 RON
Colectia Fiction Connection
Editura TREI

Erik Maria Bark, medic psihiatru specializat in vindecarea traumelor, a fost considerat mult timp unul dintre rarii experti in hipnoza medicala. Pana in ziua in care una dintre sedintele sale de hipnoza profunda a luat un curs nefast. Viaţa lui Erik a devenit de atunci un cosmar. A hotarat sa nu mai practice niciodata hipnoza. Iar timp de zece ani si-a respectat promisiunea.

Pana in clipa de fata, cand inspectorul de politie Joona Linna il trezeste cu un telefon in miezul noptii si-i solicita urgent ajutorul la cazul de care se ocupa. Josef, un baiat aflat la varsta adolescentei, tocmai a fost martor la masacrarea familiei sale. Mama si sora sa mai mica au fost injunghiate si mutilate chiar sub ochii lui. Josef este spitalizat, cu corpul plin de taieturi, in stare de soc. Este singurul martor al odioasei scene, iar Joona Linna, aflat intr-o cursa contracronometru, vrea sa-l supuna imediat unui interogatoriu. Cu atat mai mult cu cat toate indiciile arata ca asasinul se afla acum pe urmele surorii mai mari a lui Josef, care a disparut in mod misterios. Nu exista decat un singur mod de a obtine informaţti despre identitatea criminalului: interogarea lui Josef prin intermediul hipnozei.

Traversand in toiul noptii un Stockholm mai sumbru si mai glacial ca niciodata, psihiatrul simte deja ca, in ciuda rezistentelor, isi va incalca promisiunea pentru a incerca sa salveze o viata. Ceea ce nu stie el este ca destinul familiei sale va fi schimbat dramatic de adevarul pe care-l detine Josef. Nu stie ca propriul lui fiu este in pericol de a fi rapit. Pentru Erik incepe numaratoarea inversa…

«…un povestitor de exceptie.» (Dagens Nyheter)

«Un roman politist reusit, un thriller care-ti taie respiratia si care dezvaluie laturile nefaste ale psihicului uman. Deschide portile catre abisul uman. Si face acest lucru intr-un mod irezistibil.» (Borås Tidning)

Lars Kepler este pseudonimul unui cuplu de scriitori suedezi: Alexander Ahndoril si Alexandra Coelho Ahndoril. Fiecare a scris, independent unul de celalalt, mai multe romane, fiind recompensati cu cronici si premii literare prestigioase. In momentul in care Stieg Larsson a devenit un fenomen al pietei de carte in Suedia, cei doi au decis sa scrie o serie de romane politiste sub umbrela acestui pseudonim al carui mister avea sa starneasca numeroase speculatii. La aparitia cartii, presa suedeza avea sa initieze o ancheta ampla pentru a deconspira identitatea “autorului”. Schimbarea de gen literar a fost de bun augur pentru Alexandra si Alexander Ahndoril. Sub hipnoza, prima parte a seriei INSPECTOR JOONA LINNA, este in curs de traducere in 37 de tari, iar in Suedia a intrat direct in topul celor mai bune vanzari de carte inca de la aparitie si s-a mentinut acolo pe tot parcursul anului 2010.

Bucuresti, 20.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *