PR Summit 2021

Intra cu Jason Statham in “Cursa mortala”, acum pe DVD

Până unde merge pasiunea publicului pentru violenţă şi reality show-uri? O nouă formă de sclavagism se prefigurează la orizont: de dragul profitului, penitenciarele exploatează deţinuţii spre distracţia unei audienţe fără scrupule, consumatoare a unui nou tip de divertisment – cursele de maşini pe viaţă şi pe moarte. Gladiatorii viitorului se luptă pentru libertate în “Cursă mortală”, un thriller de acţiune incendiar, cu Jason Statham în rolul principal.

După ce-şi pierde locul de muncă şi i se înscenează o crimă asupra soţiei sale, Jensen Ames (Jason Statham, cunoscut publicului din seria “Transporter”), fost campion al curselor de viteză Nascar, este încarcerat în penitenciarul de maximă siguranţă din Terminal Island, laolaltă cu cei mai periculoşi criminali. Acolo se organizează de şase ani adevărate curse ale morţii, în care piloţii-deţinuţi sunt simple instrumente de distracţie într-un joc diabolic, fără limite şi fără milă. Există o singură regulă: învingătorii îşi recapătă libertatea după 5 curse câştigate, iar învinşii nu-şi pierd doar mândria de a fi campioni, ci şi viaţa, precum gladiatorii de odinioară. Între timp, un public tot mai numeros aclamă cu frenezie cursele auto transmise contra-cost prin Internet, umflând profiturile celor care le furnizează acest divertisment.

Şantajat de Warden Hennessey, directoarea închisorii (Joan Allen, pe care o ştiţi din seria “Bourne”), că nu-şi va revedea niciodată copilul, Ames acceptă să participe la curse sub masca lui “Frankenstein”, cel care fusese favoritul audienţei “Death Race”. Fiindcă “Frankenstein” murise la a patra cursă, Ames are de trecut o singură probă: 3 zile de goană nebună, pe viaţă şi pe moarte. Realizează însă curând că Hennessey e capabilă de orice pentru a creşte cotele de audienţă. Şi, cum publicul vrea violenţă şi mai mult sânge înseamnă, implicit, mai mulţi bani, e lesne de înţeles că zilele îi sunt numărate. În cursa morţii, Ames trebuie să-şi înfrunte chiar şi inamicul personal, pe cel care i-a înscenat crima, Machine Gun Joe (Tyrese Gibson). Nu se poate baza decât pe frumoasa Elizabeth Case (Natalie Martinez), care-i este copilot, pe antrenorul său (Ian McShane) şi pe Mustang-ul V8 Fastback, dotat cu mitraliere, aruncătoare de flacari şi alte dispozitive de luptă. Va reuşi noul “Frankenstein” să dezlănţuie caii-putere în favoarea sa şi să-şi revadă fetiţa?

Realizat după scenariul şi în regia lui Paul Anderson, printre ale cărui reuşite se numără şi “Resident Evil” sau “Alien versus Predator”, “Cursa mortala” este o înfruntare crâncenă, care ne face să ne întrebăm: cât de departe suntem de o nouă formă de sclavagism? Filmul este disponibil pe DVD, împreună cu următoarele bonusuri: comentariile regizorului Paul W.S. Anderson şi ale producătorului Jeremy Bolt, “Porniţi motoarele!” – realizarea curselor, “La volan” – realizarea cascadoriilor, trailere şi – atentie!- secvenţe pe care nu le-aţi văzut în cinema. Preţ recomandat: 54,9 lei. O producţie Universal Pictures, distribuită de Prooptiki România.
 

Bucuresti, 03.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *