free download 78 travel guides written by experts

Într-o ședință extraordinară, Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat amânarea plății dividendelor

  • Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat situația financiară consolidată a Grupului MOL pentru anul 2019
  • Membrii consiliului de administrație au aprobat amânarea plății dividendelor
  • Noi membri ai Consiliul de Administrație, Consiliul de Supraveghere și Comitetului de Audit
  • Raportul anual al Grupului MOL 2019 poate fi accesat la info/annualreport2019

Budapesta – În urma situației provocate de pandemia cu noul coronavirus COVID-19 , Grupul MOL a organizat o adunare generală extraordinară în locul Adunării generale anuale, în cadrul căreia Consiliul director a luat toate deciziile privind propunerile și rezoluțiile din punctele de pe ordinea de zi a AGA, în locul Acționarilor.

Membrii Consiliului de Administrație au aprobat propunerea de gestionare a crizelor cu privire la dividende, conform căreia compania va păstra integral profitul după plata taxelor pentru tot anul 2019, până când situația se va normaliza, când pot fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru. Consiliul de administrație a aprobat și raportul financiar și situațiile financiare consolidate pentru anul 2019.

Măsurile de urgență generate de combaterea pendemiei de noul coronavirus (COVID-19) și luate de către guvernele din țările în care Grupul MOL are activități comerciale au dus la blocarea parțială sau completă a activității, încetinind în mod semnificativ activitatea economică în Europa Centrală și de Est.

Grupul Mol logo

Din cauza incertitudinii privind durata și impactul pandemiei cu noul coronavirus, volatilității extreme a mediului extern și imprevizibilității cererii, Grupul MOL se concentrează pe continuitatea activității și conservarea numerarului. Consiliul de administrație a decis să păstreze integral profitul înregistrat după plata taxelor pentru anul 2019, până când situația se normalizează, când ar putea fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru.

În cadrul ședinței extraordinare, Consiliul de Administrație a aprobat realegerea ca membri ai Consiliului de Administrație a domnilor Dr. László Parragh, Zsigmond Járai și Dr. Martin Roman. De asemenea, dl. dr. Péter Gottfried a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere.

Zsolt Hernádi, președinte-CEO al MOL Group, a declarat în cadrul ședinței extraordinare: „Astăzi este o zi tristă, deoarece 2019 a fost un an financiar puternic pentru noi, dar recent, în umbra COVID-19, circumstanțele s-au schimbat rapid și dramatic. Pandemia a adus provocări fără precedent pentru întreaga lume, inclusiv pentru Europa, Ungaria și MOL. Până acum, compania noastră a funcționat în siguranță, fără nicio perturbare.

Cu toate acestea, am introdus o serie de măsuri pentru a reduce la minimum efectele crizei economice și de coronavirus care afectează Grupul. Scopul măsurilor noastre este să ieșim din criză mai puternici decât am fost înainte și să oferim în continuare un randament competitiv pentru acționarii noștri.”

Rezultatul operațional al Grupului MOL (Clean CCS EBITDA) a fost de 2.44 miliarde USD în 2019, peste orientările anuale. Mai mult, compania a parcurs etape importante din strategia Grupului pentru 2030, a achiziționat active semnificative în Azerbaidjan, a finalizat 50% din proiectul poliol, iar divizia Consumer Services a avut un alt an record.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *