metalshow

Intr-o seara dedicata blues-ului, Louisiana Red si-a sarbatorit

cea de-a 76-a aniversare alături de Event Plus

Toate cele 500 de bilete au fost vândute la concertul din România

Louisiana Red, acompaniat de Nightlosers, a concertat pentru prima dată în România, în Hard Rock Cafe Bucharest. Spectacolul a fost organizat de compania Event Plus, înscriindu-se în seria Blue Moods de "anotimpuri ale Blues-ului", iniţiată în toamna anului 2007. La concert au participat peste 500 de spectatori, printre care personalităţi publice, artişti, iubitori ai blues-ului şi jurnalisti. Show-ul a fost deschis de trupa românească Nightlosers, care l-a acompaniat pe Louisiana Red pe durata celor 3 ore de concert. Maestrul a interpretat atât compoziţii proprii („Driftin’”, „Train Station Blues”, „Sleep On Muddy Waters”), cât şi piese celebre precum "I’m a man", "You’ve got to move" sau "Johnny be good", iar noaptea s-a încheiat cu un "Happy Birthday to you", dedicat de public bluesmanului cu ocazia împlinirii vârstei de 76 de ani.
 
 „Cel de-al treilea concert din seria Blue Moods, organizat de Event Plus, a fost un real succes, ca şi cele anterioare. Prezenţa acestei adevărate legende ale blues-ului, Louisiana Red, la Bucureşti, a fost tratată de spectatori cu o seriozitate şi un interes care ne-au bucurat. Participarea masivă
a iubitorilor de blues la concert e semn că muzica bună este apreciată în România la adevărata ei valoare.”, a declarat Ioan Big, Head of Design, Event Plus.

„Evenimentul din Hard Rock Cafe Bucharest ne-a confirmat convingerea că publicul pasionat de muzică este avid să cunoască personalităţi muzicale complexe. De aceea, vom continua seria de „Anotimpuri ale blues-ului” şi cu alţi artişti străini consacraţi pe care îi vom aduce în România în perioada următoare”, a completat Andreea Dumitru, Managing Director, Event Plus. 

Chitarist, cântăreţ de mu­­zi­cuţă şi vocal, Louisiana Red, pe numele său adevărat Iverson Minter, a câştigat în 1983 premiul W.C. Handy Award pentru cel mai bun artist de blues tradiţional.

 Trupa Nightlosers este o formaţie clujeană ce combină, într-o manieră originală, blues-ul american cu folclorul, muzica populară românească cu rhythm&blues. Trupa este alcătuită din: Hanno Hoefer – chitară, harmonică, washboard, vocal, Octavian Barila Andreescu – chitară bass, Jimy El Lako – chitară, violină, violă, talkbox, Ovidiu Condrea – tobe, Geza Grunzo – clape.

Bucuresti, 24.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *