free download 78 travel guides written by experts

Intr-o piata care stagneaza, locurile de munca in strainatate scad

cu 21%, studiu realizat de Balaur.ro

Indicele Balaur.ro reprezintă o analiză lunară a ofertei online de locuri de muncă din România. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 27 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 76%.

La începutul lunii martie, numărul total de anunțuri a fost de 17.484, în creștere cu 1,3% față de luna anterioară.

Ca evenimente notabile în piaţa locurilor de muncă online, putem semnala următoarele:
– Numărul de locuri de muncă în străinătate a scăzut cu 21% față de luna anterioară.
– Cu toate că piața per ansamblu a stagnat, unele domenii au înregistrat creșteri foarte puternice. În Educație/Artă/Cultură numărul de oferte s-a dublat față de luna trecută. Industria auto a crescut cu 86%, Marketing-ul cu 65% iar Relații clienți cu 60%.
– Cea mai mare scădere din primele 20 de domenii a fost înregistrată de domeniul Transport, care a scăzut cu 31%.
– În topul țărilor care angajează români se află Olanda cu 105 oferte, Irlanda cu 101, Anglia cu 99 și Germania cu 98.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurări.

Mai multe informaţii relevante sunt disponibile în fişierul ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice unde puteţi găsi şi indicele pentru lunile precedente.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

Bucuresti, 02.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *