free download 78 travel guides written by experts

Intoarcere la Brideshead

Evelyn Waugh
Editura Leda

Poate ca unii dintre cei ce lectureaza aceasta recenzie au vazut vreuna dintre ecranizarile romanului. Altii poate ca au citit alte carti apartinandu-i autorului englez Evelyn Waugh. Pentru toti acestia – dar mai ales pentru toti cei ce doresc sa il descopere Arthur Evelyn St. John Waugh si a sa scriitura Editura Leda a lansat recent un nou roman – Intoarcere la Brideshead.

Romanul are un subtitlu sugestiv: Amintirile sacre si profane ale capitanului Charles Ryder. In fapt – asa incepe totul: cu acest soldat, cu amintirea unor momente din razboi. Apoi urmeaza un peisaj incantator, un castel fabulos si o persoana impunatoare: lady Marchmain. Incet-incet povestea se contureaza, personajele sunt prezentate si relatiile dintre ele sunt dezvoltate. O poveste ce cucereste, un stil specific. In acelasi timp romanul reprezinta si o poarta spre cunoasterea societatii britanice de dupa cel de-al doilea razboi mondial si prefacerile suferite de aceasta. Iubirea este de asemenea o tema importanta – fiind tratata sub diverse aspecte.

Recunoasterea valorii romanului a venit din multiple zone – important fiind inclusiv faptul ca romanul Intoarcere la Brideshead a fost inclus de revista Time in topul celor mai bune 100 de romane ale tuturor timpurilor.

Cuvintele sunt de prisos.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *