free download 78 travel guides written by experts

Intilnire cu scriitorul elvetian Catalin Dorian Florescu la Clubul Taranului

• Zaira, publicat de editura germana Beck in anul 2008, s-a vindut pina acum in 26.000 de exemplare. • Zaira Manta este un personaj real, are 80 de ani şi trăieşte în prezent în Timişoara.

Editura Polirom vă invită joi, 18 martie, la ora 17.30, la Clubul Ţăranului din Bucureşti (Şoseaua Kiseleff 3), la o întîlnire cu scriitorul elveţian de origine română Cătălin Dorian Florescu, în cadrul căreia va fi lansat cel mai recent roman al său tradus în limba română, Zaira. Romanul va fi prezentat de Tania Radu, Mircea Cărtărescu şi Cristian Teodorescu.
Moderator: Marius Chivu

Vineri, 19 martie, de la ora 13.00, la Colegiul Noua Europă (Str. Plantelor nr. 21), va avea loc o lectură bilingvă din Zaira, eveniment organizat de Ambasada Eleveţiei în România, cu sprijinul Institutului Goethe din Bucureşti.

Lectura în limba germană: Cătălin Dorian Florescu
Lectura în limba română: Ana Maria Bândean
Participă: Livio Hurzeler, Ambasadorul Elveţiei în România
Oana Boca, director de imagine Polirom

Romanul Zaira a apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a editurii Polirom (traducere de Mariana Bărbulescu) şi va mai fi lansat la Iaşi (22 şi 23 martie), Cluj (24 martie) şi Oradea (26 martie).

În noul său roman, Cătălin Dorian Florescu povesteşte viaţa Zairei, o foarte preţuită păpuşăreasă în România anilor ’60, din preajma celui de-al Doilea Război Mondial şi pînă în vremurile noastre. Este o fascinantă călătorie între Europa de Est şi America şi totodată povestea unei iubiri imposibile care supravieţuieşte deceniilor.

Cu un suflu narativ considerabil, palpitant şi cu un final surprinzător, romanul conturează imaginea unei epoci pline de conflicte dramatice. Cătălin Dorian Florescu povesteşte în ritm alert, cu expresivitate şi forţă, despre soarta unei femei care, în ciuda tuturor piedicilor, îşi ascultă glasul lăuntric într-un secol al războaielor şi al violenţei.

Cătălin Dorian Florescu a părăsit România în 1982, stabilindu-se la Zürich. Romanul Wunderzeit (Vremea minunilor), publicat la Editura Pendo din Zürich, în 2001, a fost distins cu premiile Pro Helvetia şi Hermann Lenz pe 2001, Cartea de Limba Germană a anului din partea Fundaţiei Elveţiene Schiller, Cartea anului în oraşul Zürich, Premiul Chamisso al Academiei din Bayern pe anul 2002 şi Premiul Anna Seghers pe 2003. De acelaşi autor, la Editura Polirom au mai apărut Vremea minunilor (2005), Drumul scurt spre casă (2006) şi Maseurul orb (2007).

Bucuresti, 17.03.2010
{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *